68-jarige man geeft valse naam op

ingevoerd op 16-10-2008

Een kleine verkeersovertreding kan een vervelende nasleep krijgen. Dit ontdekte een 68-jarige man uit Hoorn. De man fietste in het voetgangersgebied op de Nieuwe Noord in Hoorn. Hij werd hierop aangesproken door politiemensen. Nadat hij een stuk verder pas was afgestapt, begon hij zich beledigend tegen de politiemensen uit te laten. Toen deze naar zijn identiteitsbewijs vroegen bleek hij deze niet bij zich te hebben. Ook probeerde hij een valse naam op te geven.

De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Nadat zijn identiteit was vast komen te staan en met een bekeuring op zak, werd hij even later weer in vrijheid gesteld.

Reacties
Reactie: (marein)
22-10-2008, 14:32
Beste meneer Henk, jij vindt het dus blijkbaar de normaalste zaak van de wereld dat een man van 68 jaar oud op zo’n manier wordt behandeld???

Nee, we zijn hier inderdaad niet in Amerika en dergelijke praktijken vinden daar ook niet plaats hoor. Dat gebeurt alleen op tv.

Voor de duidelijkheid, ik heb het niet van een afstand gezien, ik stond er met mijn neus bovenop. Het handelen van de desbetreffende politie agenten is ronduit onacceptabel.

Ik zou je wel eens willen horen als jou zoiets overkomt. Dan piep je waarschijnlijk wel anders. Maar ja, zolang het jou niet betreft, waar zou je je dan druk om maken, hè Henk?

Reactie: (Henk..)
17-10-2008, 17:47
Ja hoor wat een bullshit het is hier geen amerika...

Jij hebt het waarschijnlijk van een afstand gezien niet wetend wat de meneer zei of deed. Verzet kan je niet zien dat voel je alleen maar.

Succes met je "klacht" Al aan bureau slachtofferhulp gedacht je zit er zo te zien erg mee. Welkom in 2008

Reactie: (jan)
17-10-2008, 09:15
Marein, even contact opnemen met het nhd, of desnoods met sbs6, dit kan natuurlijk niet door de beugel, anders gaat men hier straks een gewoonte van maken.

Reactie: (marein)
16-10-2008, 18:04
Wat je zegt Jan, dat is een waarheid als een koe! Ik heb gister al contact opgenomen met de politie om te vragen waar en hoe ik een klacht in kan dienen. Ik heb mijn hele verhaal zeer nauwkeurig omschreven op papier gezet en deze gaat vandaag nog de deur uit! Ben zeker van plan hier ruchtbaarheid aan te geven! Laatste woord is er iig nog niet overgesproken...

Reactie: (jan)
16-10-2008, 17:51
Ik heb vaker verkeerde berichtgeving gezien, om de huid te redden waarschijnlijk, als dit echt waar is wat jij gezien hebt zou ik aangifte doen aangezien dit buitenproportioneel geweld is en dan dient bestraft te worden, het zal toch niet zo zijn dat de wetsdienaars boven de wet staan en dan nog bij een bejaarde man de helden, nee als ze in de stad een groep van dat gespuis tegen komen gaan ze even een blokje om.

Reactie: (marein)
16-10-2008, 17:33
Dit is helemaal niet zoals het gegaan is. Het is eerder gezegd een aardige verdraaiing van de feiten! De man in kwestie werd door de agenten van zijn fiets getrokken, met geweld tegen de grond gewerkt (er was weinig tot geen verzet bij de man te zien) er werd tegen hem geschreeuwd en hij werd in de boeien geslagen. De man werd behandeld alsof hij een zware crimineel was! Bovendien had hij een wond aan zijn hoofd, veroorzaakt door de val van de fiets. De politie had versterking in geroepen. Even later werd de man onwel, hij zag er niet goed uit en had een grauw gelaat. De agenten legden hem weer op de grond. Het regende. De politiewagen arriveerde en de man werd gestrekt (!) op de achterbank afgevoerd! Geen eerste hulp, geen ambulance niks!! Ik was erbij en heb het allemaal met eigen ogen zien gebeuren. Ik zag de politiewagen richting Rode Steen vertrekken.