Onderzoek naar leefbaarheid en veiligheid in Hoorn

ingevoerd op 16-10-2008

Deze week vraagt de gemeente aan 5.300 huishoudens in Hoorn naar hun ervaringen met de leefbaarheid in hun buurt. Deze ervaringen worden onder andere gebruikt als inbreng voor de wijkplannen, die zich richten op het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid in de wijken. Elke twee jaar houdt de gemeente in samenwerking met IntermarisHoeksteen dit leefbaarheidsmonitoronderzoek onder haar inwoners.  Dit wordt het vijfde onderzoek sinds 1998. De resultaten van dit nieuwe onderzoek kunnen vergeleken worden met de eerdere metingen. 

Het onderzoek toetst de leefbaarheid en veiligheid aan dertien leefbaarheidsaspecten. Hierbij gaat het onder andere om woningen en woonomgeving, groen- en speelvoorzieningen, scholen, winkels en andere voorzieningen, samenleven van allochtonen en autochtonen, betrokkenheid bij de buurt, vervuiling, overlast van activiteiten, criminaliteit, veiligheidsgevoel en verkeersoverlast. Zo ontstaat een beeld over de mate waarin wijkbewoners hun leef- en woonomgeving waarderen.
De ingevulde vragenformulieren moeten vóór 15 november terug zijn bij de gemeente. De gegevens worden anoniem verwerkt door RIGO Research. De rapportage wordt eind januari 2009 verwacht.

Reacties
Reactie: (frank)
21-10-2008, 12:35
Haha ja dat is een goeie, deze week krijgen 5500 gezinnen een enquete binnen, dat is bijna half hoorn, ik heb er nooit een gehad en ken ook niemand die er ooit een gehad heeft, mooi verhaal maar ik ben bang dat we weer eens voor de gek gehouden worden.

Reactie: (figaro)
17-10-2008, 14:42
Mee eens Jan 200% mee eens.

Reactie: (jan)
17-10-2008, 09:17
Ja mooi onderzoek weer die natuurlijk ten voordeel uitvalt voor de opdrachtgever, de uitkomst is al bekend, alles is prima en het cijfer een 8 of 9. Neem een ander in de maling !