Twijfels bij VVD en CDA over ontmoetingsplekken jeugd

ingevoerd op 18-10-2008

In een brief aan B&W maken VVD en CDA in Hoorn hun twijfels kenbaar over zogenaamde JOP’s (Jongeren Ontmoetings Plek). Een JOP in de Grote Waal geeft veel overlast en de fracties willen weten wat en wanneer het College iets gaat doen aan deze overlast.

Lees hier de brief:

Aan het College van Burgemeester & Wethouders van Hoorn
 
Betreft.: Vragen ex Art. 43 RvO m.b.t. JOP hoek Weel/Middenweg
 
Hoorn, 17 oktober 2008,
 
Geacht College,
 
De overlast die door de gebruikers van de JOP (Jongeren Ontmoetings Plek) op de hoek van de Weel en de Middenweg wordt veroorzaakt is al enige tijd onderwerp van gesprek.

Zowel vanuit het Overleg Leefbaarheid Grote Waal als vanuit de politiek is hier aandacht voor gevraagd. In dit verband verwijzen wij naar de brieven van het OLGW en de Art. 43 vragen van de VVD d.d. 3 juni 2008.
 
Inmiddels is duidelijk dat de overlast niet afneemt en dat er ook geen redenen zijn om aan te nemen dat die overlast zal afnemen. Het gaat onder meer om geluidsoverlast door heen en weer scheurende brommers. We wijzen ook op de recente brief van het OLGW waarin wordt gevraagd om verwijdering van de JOP.
In onze ogen is er sprake van een blijvende en onaanvaardbare aantasting van de leefbaarheid voor omwonenden.

 
Natuurlijk zijn wij van mening dat de jeugd eigen plekken nodig heeft en verdient. In die zin onderschrijven wij, zoals bekend, ook het Beleidsplan Speelvoorzieningen 2008.
Bij de behandeling daarvan is ook al aangegeven dat het onderwerp JOP’s niet het eenvoudigste deel uit het Beleidsplan is.

 
Resumerend, onze fracties zijn geen tegenstander van de plaatsing van JOP’s maar trekken wel een streep indien de leefbaarheid van omwonenden langdurig en structureel wordt aangetast. Op een gegeven moment houdt het dan gewoon op.

In het geval van de JOP op de hoek Weel/Middenweg is dat het geval en dat brengt ons tot de conclusie dat deze JOP verwijderd dient te worden.
Wat ons betreft gaat het college vervolgens in samenspraak met OLGW en anderen kijken naar geschikte plekken voor JOP’s in de wijk.

 
Onze vragen hierover aan uw college zijn als volgt:
• Onderschrijft u onze opvatting dat de overlast veroorzaakt door de gebruikers van de JOP hoek Weel/Middenweg ontoelaatbaar groot is en dat er daardoor sprake is van  een onaanvaardbare aantasting van de leefbaarheid? Is er wel voldoende opgetreden tegen deze overlast?
• Bent u bereid de JOP hoek Weel/Middenweg weg te halen?
• Op welke – korte! – termijn denkt u dit te gaan doen?
• Gaat u in samenspraak met de wijk en de jongeren op zoek naar geschikte alternatieven?

 
In afwachting van uw reactie,

Hoogachtend,
 
Michiel Pijl     Harry van Lunteren
fractievoorzitter CDA-Hoorn   fractievoorzitter VVD-Hoorn

Reacties
Reactie: (Pieter)
20-10-2008, 12:46
Breek zo spoedig mogelijk dat JOP ding af ( voor een groot deel hebben ze dat zelf al gedaan ) en verban die schorem hangplekken uit de woonwijken. Blijven de bushaltes ook eens heel en wordt de situatie wat leefbaarder.
Natuurlijk wel politiecontrole handhaven, of zeg ik nu iets vreemds.

Reactie: (Twijfel niet langer)
20-10-2008, 11:06
Ik zou als Gemeente het bebouwen van de laatste kleine plekjes ruimte die nog over zijn in Hoorn e.o. vervolgen, en als er helemaal geen ruimte meer is zou ik -achteraf- een spoedvergadering inlassen hoe we de jongeren ruimte kunnen geven zonder dat er ruimte is...

(Voor de overige inwoners die bijv. ’s een wandeling willen maken in een groene omgeving is de oplossing dan heel eenvoudig: Meer auto aanschaffen en op zondag met z’n allen in de file richting Schoorl, Bergen enz. De File in, de paden op, de lanen in, en weer de file in, terug naar BetonHoorn. Geen enkel probleem.)



Reactie: (moe iemand)
19-10-2008, 08:42
en laat ze de politie eens wat vaker op die weel rijden en controleren!met name de weekenden zijn hier een drama,zuipende herriemakende hangjongeren voor de flats,scooters en auto’s zonder licht en lekke uitlaat op de weel,die tot na 3 uur s"nachts kabaal maken.dan bel je de politie,en komen ze gewoon niet,tot een paar keer aan toe,als de politie eens vaker langsrijd en meer actie onderneemt,scheelt dat al heel veel overlast!

Reactie: (Goed)
18-10-2008, 20:51
Kijk das nou een goeie..... ik ben het hier helemaal mee eens... en dan niet alleen deze plek... maar meerdere plekken.

Laat die jongeren een baan zoeken ofzo.... of ouders even wat meer verantwoordelijkheid nemen......

Ben zelf ook maar 23, maar werkelijk wat een asosiaal volk hangt daar rond zeg!!!

GET A LIFE!!!!