cliëntenplusraad in Hoorn viert jubileum

ingevoerd op 22-10-2008

De cliëntenplusraad in Hoorn vierde woensdag haar jubileum. De Hoornse cliëntenplusraad maakt zich al 12,5 jaar sterk voor mensen met een minimum inkomen.

De feestelijke jubileumbijeenkomst in Het Pakhuis werd bijgewoond door de cliëntenraad, cliënten, raadsleden en wethouder Witteveen.

De Hoornse cliëntenplusraad is een onafhankelijk en zelfstandig orgaan dat zich sinds mei 1996 sterk maakt voor mensen met een minimuminkomen. De cliëntenplusraad brengt gevraagd en ongevraagd advies uit aan burgemeester en wethouders over sociale zekerheid. Ook helpt, adviseert en informeert de cliëntenplusraad cliënten over zaken als uitkeringen, bijzondere bijstand, belastingen en dergelijke. De cliëntenplusraad bestaat uit cliënten van de afdeling werk en bijstand, maar ook uit deskundigenleden.

Succes
Eerder werd de Hoornse cliëntenplusraad genomineerd voor de ‘ Cliënten in Beeld – prijs 2003’. De raad trok toen de aandacht met een landelijke primeur. Zij bracht als eerste cliëntenraad van Nederland een krant uit die huis aan huis in Hoorn werd bezorgd. Hierdoor werden ook mensen met een minimum inkomen bereikt die geen klant van de afdeling werk en bijstand waren. Vanaf dat moment werd de cliëntenraad ook de cliëntenplusraad genoemd.  Mede vanwege dit initiatief behoorde zij tot de vier beste cliëntenraden van Nederland. Slechts een voorbeeld van de vele successen die in de afgelopen 12,5 jaar zijn geboekt.

Reacties
Reactie: (risdammer)
1-7-2011, 12:02
Na de zomer komt er een B&W-voorstel e.e.a. op te heffen en het geheel anders te organiseren.