Gaat Hoorn een kraam of een zebrapad verplaatsen?

ingevoerd op 22-10-2008

Gaat Hoorn een kraam of een zebrapad verplaatsen? Dat is de vraag nu blijkt dat een kraam op de zaterdagse markt een vrije doorgang naar het zebrapad blokkeert. Na de herinrichting van de Gedempte Turfhaven ontdekte de PvdA in Hoorn dat de oversteekplaats niet meer goed bereikbaar is. In een brief aan B&W vraagt men om een snelle oplossing: ”Wij vernamen dat er momenteel een discussie op het stadhuis woedt over de vraag of de zebra verlegd moet worden, of dat de markkraam opstelling geherschikt zou moeten worden.”

Lees hier de brief van de PvdA:

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoorn
en in afschrift de leden van de gemeenteraad, pers

 
Betreft: voetgangersoversteek Gedempte Turfhaven, kop Veemarkt

Datum: 22 oktober 2008

Geachte leden van het College,
 
Zoals u bekend is de PvdA Hoorn regelmatig te vinden met een kraam op zaterdag in de binnenstad op de kop van de Veemarkt, nabij de Gedempte Turfhaven. Tijdens één van deze inspirerende zaterdagen viel ons oog op de heringerichte voetgangersoversteek op de Gedempte Turfhaven. Dit zebrapad verbindt de looproute vanaf het station met het winkelrondje. Het betreft een zeer drukke voetgangersroute. Op zaterdag is langs de Gedempte Turfhaven ook de markt gesitueerd.
 
Wij hebben geconstateerd dat na de herinrichting het zebrapad niet meer aansluit op de doorgang tussen de kramen van de markt. De kraamopstelling is kennelijk nooit op de nieuwe situatie aangepast. Zie ook de bijgaande foto’s. Voetgangers steken in de huidige situatie veelal naast de zebra over. Het is in onze ogen een erg onduidelijke en verkeersgevaarlijke situatie. Als straks de Gedempte Turfhaven weer gereed is, zal het op dit punt alleen maar drukker worden, ook met auto’s, waardoor de verkeersveiligheid in onze ogen er niet beter op wordt.
 
Uiteraard hebben wij direct toen dit ons opviel navraag gedaan op het stadhuis. Wij hebben daarbij vernomen dat men druk in overleg is over mogelijke oplossingen voor dit probleem. Wij vernamen dat er momenteel een discussie op het stadhuis woedt over de vraag of de zebra verlegd moet worden, of dat de markkraam opstelling geherschikt zou moeten worden. Deze discussie duurt nu kennelijk al meer dan 4 weken, want afgelopen zaterdag zagen wij nog geen verbetering in de situatie.
 
College, wij hebben bewondering voor de grondigheid waarmee u kennelijk verschillende oplossingen tegen elkaar afweegt. Maar dit hoeft nu toch niet lager te duren? Wilt u uw integrale blik over deze problematiek laten schijnen?  Wij mogen toch hopen dat door uw actieve sturing een simpele en kleine herschikking van de aanwezige marktkramen op korte termijn gerealiseerd kan worden? En dat u geen gemeenschapsgeld uit wilt geven om deze zebra te verleggen?
 
In afwachting van uw reactie, met vriendelijke groet, namens de fractie van de PvdA Hoorn

Judith de Jong
Fractievoorzitter

Reacties
Reactie: (bandy)
28-10-2008, 11:32
stelletje amateurs

Reactie: (jan)
26-10-2008, 18:05
Dat er uberhaupt over nagedacht wordt is al te triest voor woorden, een zebrapad verplaatsen zijn ze gek geworden ofzo, wat een amateuristisch geneuzel.

Reactie: (Henk)
26-10-2008, 00:35
Het is VRE-SE-LIJK.....

Next !

Reactie: (Rick)
24-10-2008, 17:04
Kraam verplaatsen lijkt me goedkoper dan een zebrapad....Lijkt me een vrij makkelijke beslissing dus.
Allemaal nutteloos geouwehoer.