Gedeputeerde Hooijmaijers mag blijven

ingevoerd op 30-10-2008

Een motie van wantrouwen tegen Gedeputeerde Ton Hooijmaijers van Financiën, ingediend door de SP-fractie, werd donderdag alleen door deze fractie zelf ondersteund. Van de andere fracties mag de Gedeputeerde blijven, maar wel komt er een onderzoek naar de toedracht van de kredietcrisis in Noord-Holland. Onze provincie dreigt 78 miljoen euro te verliezen vanwege een depot bij Landsbanki in IJsland.
 
Het statenbreed ondersteunde onderzoek moet antwoord geven op de vraag of het college van Gedeputeerde Staten zich aan de wet heeft gehouden bij het beheer van het provinciegeld. Het onderzoek, waaraan alle partijen in de Staten meedoen, is naar verwachting medio januari klaar.

Reacties
Reactie: (jan)
31-10-2008, 09:46
een onderzoek, lachen joh. de opdrachtgever bepaald de uitkomst, als het onderzoeksburo niet aan deze wens voldoet krijgen ze de volgende keer geen opdracht meer. Neem een ander in de maling.

Reactie: (Maes)
30-10-2008, 22:32
Correctie: onderstaande is uit een artikel Gepubliceerd op 24 oktober 2008, 18:31 Laatst bijgewerkt op 27 oktober 2008, 11:19 MHD


Reactie: (Maes)
30-10-2008, 22:29
Ik denk dat dit artikel in het NHD van vandaag wel duidelijk is, een stukje: "Maar in de stukken voor de vergadering van provinciale staten voor komende donderdag is te lezen dat het geld helemaal niet benut is, maar geplaatst in deposito’s.

De provincie Noord-Holland is koploper met de mogelijke verliezen door omvallende banken op IJsland en de VS. In totaal gaat het om zo’n 100 miljoen waarvan 78 miljoen dat uitstond bij Landsbanki in IJsland.

Gedeputeerde Staten lieten vandaag in reactie op verhalen in deze krant weten dat zij van mening is dat er niet illegaal gebankierd is. ,,Het geld is geleend met de verwachting dat het daadwerkelijk nodig zou zijn’’, neemt commissaris van de Koningin Harry Borghouts (GroenLinks) het op voor zijn collega.

Fractievoorzitter Tjeerd Talsma (PvdA) is echter duidelijk: ,,Als je geld leent, doe je dat om het uit te geven en niet om op een andere bank te zetten.’’

----------

Inderdaad, geef geleend geld aan projecten, daarvoor leen je tenslotte en niet om er geld mee te verdienen over de ruggen van belastingbetalers.

Zeker weten dat personen en instellingen/organisaties zich afvragen waarom broodnodige verzoeken om bijdragen/subsidies zijn afgewezen. Aftreden dus, Gedeputeerde Ton Hooijmaijers van Financiën!

(de Stoomtram had best wel wat centjes kunnen gebruiken zo blijkt vandaag en eerder, een enorme toeristische trekpleister)