Wethouder Van Es ruziet met Tonnaer

ingevoerd op 6-11-2008

Bron: Dagblad voor West-Friesland:

’Tonnaer beschadigt Hoorn’
Met zijn uitlatingen over Hoornse miljoenen die op een IJslandse bankrekening hebben gestaan, beschadigt raadslid Roger Tonnaer de gemeente. Wethouder Jack van Es (PvdA) eiste daarom tijdens de begrotingsbehandeling excuus van Tonnaer. Dat excuus kwam er niet.
De Fractie Tonnaer had bij de behandeling van de begroting 2009 een motie ingediend over het ’uitzetten van overtollige gelden’.

Navraag bij de afdeling financiën had Tonnaer geleerd dat ook Hoorn tot de gemeenten behoorde die geld hadden uitgezet bij een IJslandse bank, in dit geval Landsbanki Islands HF. De twee miljoen euro was er gedurende een jaar geparkeerd.

Volgens Tonnaer is Hoorn door toeval ontsnapt aan het kwijtraken van dat geld als gevolg van de kredietcrisis. Hij vindt daarom dat de gemeenteraad meer zich moet krijgen op wat Hoorn met zulke reserves doet. In zijn motie droeg hij het college op om overtollige gelden alleen te stappen bij de Bank Nederlandse Gemeenten of de Nederlandse Waterschaps Bank. Wanneer B en W daarvan willen afwijken moet dat wat Tonnaer betreft worden voorgelegd aan de raad.

Het complete verhaal publiceert Dagblad voor West-Friesland vrijdag

Reacties
Reactie: (Debbie)
15-11-2008, 20:22
Nou meneer van Es , u wist zeker al dat het zo slecht zou gaan met de economie... Zeker helderziend, had gewaarschuwd want er zijn dan een hoop domme mensen zeker ?? Goh wat dom van de heer Tonnaer, had ie toch moeten weten, net als alle andere banken die door de Nederlandse regering zijn geholpen?? Wat ben jij toch een omhooggevallen loser van Es !! Goed zo Roger Tonnaer, excuses waarom zou je !!

Reactie: (p. jonker)
7-11-2008, 11:11
Als oud-onderwijzer heeft Van Es vast en zeker op de kweekschool geleerd dat hoogmoed voor de val komt.

Reactie: (f.vermeer)
7-11-2008, 11:03
Veel burgers met een PvdA-hart in deze stad ergeren zich aan de stuitende arrogantie van Van Es én aan de onwil van het partijbestuur om deze ex-onderwijzer tot de orde te roepen. Het gevolg: Van Es gaat mijn partij bij de eerstvolgende raadsverkiezingen veel stemmen kosten.

Reactie: (Rob Verhoek)
6-11-2008, 23:14
Van Es lapt de basisregels van de democratie aan z’n laars. Voor mij staat hij goed voor gek met z’n arrogante en regenteske houding. Zijn fractie moet het vertrouwen maar in hem opzeggen, ze hebben al eerder bewezen daar heel goed in te zijn.