Continental Kids komen naar Hoorn

ingevoerd op 9-11-2008

Zaterdag 15 november om 16.00 uur wordt er een in het Octaaf, J.D. Pollstraat 1 in Hoorn een concert gegeven door de Continental Kids. Deze kindergroep trekt met eigentijdse muziek, zang en dans door het hele land om spetterende concerten te geven. Met veel nieuwe liedjes, coole dansjes, een paar verdwaalde schatzoekers (wat zoeken ze toch?) en een gave lichtshow brengen deze 8- tot 12-jarigen live hun verrassende programma ”Schatten”.
 
Continental Kids is de kindertak van de wereldberoemde Continental Singers. Met hun enthousiaste optredens, moderne choreografieën en professionele shows zijn de Continentals en Young Continentals een voorbeeld voor menig gospel- of tienerkoor. Voor de jongste tak is ”Schatten” een bijzonder programma: het is namelijk alweer de tiende volwaardige productie! Na een trainingsweek geven de Kids negen concerten in de eigen regio; in Nederland zijn er dit jaar zes groepen tegelijk actief. Daarnaast is dit concept ook internationaal opgepakt met groepen in Duitsland, Frankrijk, Slowakije, Hongarije, Roemenië, Amerika, Zuid-Amerika en meer landen zullen binnenkort volgen.
Er zijn dit jaar 3 Westfriese meisjes die meedoen aan de Continental Kids Noord Holland. Melissa Beeldman en Renske de Kroon uit Hoorn, die allebei voor het eerste jaar meedoen. Daphne Reerds uit Benningbroek is een zeer ervaren zang- en danseres en doet al voor de vierde keer mee!

Een optreden van de Continental Kids is niet alleen bestemd voor kinderen in de basisschoolleeftijd, maar voor iedereen die van muziek, dans en jeugdig enthousiasme houdt.

De groep die een concert zal geven in Hoorn zal bestaan uit zo’n 18 door auditie geselecteerde kinderen. Het repertoire is zeer divers: van het vrolijke ”De Regenboog” tot het ontroerende ”Iedereen is prachtig”; van het confronterende ”Vluchteling” dat oproept to zorgen voor elkaar, tot ”Ready, Steady, Go!” waarin alle kinderen op het podium mogen meedoen. Herkenbare thema’s worden begrijpelijk bezongen. Een concert door kinderen, maar zeker niet kinderachtig! Steeds is er de afwisseling van muziek, dans en sketches.

15 november |Gereformeerde kerk Het Octaaf, J.D. Pollstraat 1 in Hoorn | aanvangstijd; 16.00 uur | Kaartverkoop aan de kassa (volwassenen 6 euro, kinderen 3,50 euro). Voorverkoopadres: Chr. Bookshop ’De Oase’ , Joh. Poststraat 58, 1624CD Hoorn nh (voor openingstijden:  tel.  0229-239921).