Buffelavonden kunstijsbaan De Westfries

ingevoerd op 15-11-2008

Op de kunstijsbaan De Westfries kan men aankomende dinsdagavond meedoen met een buffelavond. De eerste avond zal de prestatie bestaan uit 75 ronden zonder stoppen. De volgende drie avonden zal dit oplopen naar 150 ronden. Onder deskundige leiding van vrijwilligers van de Marathon Commissie Hoorn zullen de ronden worden bijgehouden en zullen er zelfs 4 voorrijders aanwezig zijn die in verschillende tempo’s het kopwerk zullen verrichten.

Volgens Eddy Bakker, manager van de Westfries “Een ideale opbouw naast al je andere trainingen om klaar te zijn voor mogelijk natuurijs of een alternatieve tocht in Oostenrijk of Zweden. We hebben dit jaar verschillende producten en activiteiten ontwikkeld om onze schaatsers voor te bereiden op echte tochten; met Duosport zijn er twee avonden enkele lesgroepen waar de nadruk ligt op lange afstanden, met de KNSB zullen we enkele informatieavonden organiseren waar informatie wordt gegeven over natuurijs en alle elementen die van belang zijn voor duursporten, klanten kunnen transponders leasen om thuis hun trainingsgegevens te bekijken of te bewaren en nu met de Marathon Commissie dus vier Buffelavonden. Schaatsers die de laatste avond volbrengen zullen gehuldigd worden als Buffel en ontvangen een leuke verrassing. Als je 150 ronden achter elkaar kan volbrengen op de Westfries mag de Elfstedentocht dit jaar komen”.

1e avond          75 ronden        dinsdag 18-11-08
2e avond          100 ronden      dinsdag 02-12-08
3e avond          125 ronden      dinsdag 06-01-09
4e avond          150 ronden      dinsdag 20-01-09

Deelnemers betalen het gewone toegangstarief en de baan is ook toegankelijk voor andere schaatsers. Er zal geen dweilpauze tussentijds plaats vinden.

Peter Mulder, secretaris van de Marathon Commissie Hoorn vertelt dat ze naast deze vier avonden tevens twee Open Marathons zullen organiseren. Het begin van een nieuwe traditie wat hem betreft. Op donderdag 27 november en donderdag 15 januari 2009. Marathon schaatsen is volgens hem een aparte ervaring die heel leuk is om eens mee te maken. Met verschillende schaatsers enkel ronden rijden en kijken of je kunt ontsnappen. Meer informatie over deelname en regels zullen binnenkort gecommuniceerd worden. Het is voor alle (recreatieve) schaatsers behalve licentierijders.