Politie zoekt getuigen van aanrijding met letsel

ingevoerd op 17-11-2008

Politie zoekt getuigen van aanrijding met letsel
Hoorn, maandag 17 november 2008.
Vanmorgen om 07.20 uur, vond op de kruising Factorij-Factorij een aanrijding plaats tussen een 18-jarige automobilist uit Wognum en een 18-jarige bromfietser uit Oosterblokker. De bromfietser liep daarbij een gecompliceerde beenbreuk en een gebroken arm op.

De auto reed over de Factorij en kwam uit de richting van de Oostergouw. Ter hoogte van de eerste kruising, eveneens Factorij genaamd, sloeg hij linksaf. Daarbij zag hij de bromfietser, die hem tegemoet kwam, over het hoofd. Er ontstond een frontale aanrijding waarbij de bromfietser ten val kwam. Hij werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten flink beschadigd.

Getuigenoproep
De verklaring van de automobilist en de bromfietser lopen uiteen. Het was druk op straat maar de politie heeft geen getuigen kunnen noteren. Indien u  iets heeft gezien of gehoord van de aanrijding wordt u vriendelijk verzocht te bellen met de politie in Hoorn: 0900-8844.

Bromscooter dronken zonder rijbewijs en verzekering
Oosterblokker, maandag 17 november 2008.
Vannacht om 01.50 uur werd op de Zuiderdracht een 19-jarige man uit Blokker staande gehouden met zijn bromscooter. Hij reed zonder kentekenplaat, verzekering en certificaat. Bovendien bleek hij teveel gedronken te hebben. Aan het bureau blies hij 650 ug/l terwijl voor een beginnend bestuurder slecht 90 ug/l is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en deed vrijwillig afstand van zijn scooter ter vernietiging.

Bekladder aangehouden
Hoorn, zondag 16 november 2008.
Dankzij een melding van een passant kon de politie rond 21.00 uur een 16-jarige jongen uit Hoorn aanhouden op de Dinkelweg. Hij had kort ervoor met een stift de muren van een viaduct beklad. Hij krijgt een proces-verbaal wegens beschadiging van het viaduct en tevens de rekening van de schoonmaakkosten.