Handtekeningen tegen parkeerplan Binnenstad Hoorn

ingevoerd op 19-11-2008

De gemeenteraad organiseert op woensdag 19 november om 19.00 uur een zogenaamde luisteravond in Schouwburg het Park over het gewijzigde verkeersplan voor de binnenstad. Al zo’n insprekers hebben zich gemeld en ook zullen bewoners van de binnenstad handtekeningen aanbieden tegen het voorgestelde plan.

De gemeente wil het toch al beperkte aantal parkeerplaatsen verder terugbrengen. In het havengebied zullen ook de laatste plekjes voor bezoekers verdwijnen.

Het Hoofd, de Veermanskade, de Oude Doelenkade en de brug tussen Bierkade en Appelhaven worden als het aan de gemeente Hoorn ligt helemaal parkeervrij. Ondanks bezwaren van bewoners, bedrijven en instellingen willen B&W dit plan invoeren. Het Munnickenveld, Appelhaven en Nieuwendam worden de eerste jaren nog niet parkeervrij. Dit en meer staat in het aangepaste Verkeersplan Binnenstad.

Belanghebbenden kunnen hun standpunten aan de raad voorleggen ten behoeve van de behandeling in de raadscommissie (dinsdag 25 november) en de gemeenteraad (dinsdag 16 december).
Iedereen is welkom. Wie het woord wil voeren kan zich aanmelden bij de griffie: d.berends@hoorn.nl of telefoon 0229 252388.