Kleine hennepplantages in Zwaag

ingevoerd op 19-11-2008

Op dinsdag werd een onderzoek ingesteld in twee woningen aan de Langetuin in Zwaag. In beide panden werd hennep aangetroffen. In de eerste woning werd een kleine hennepplantage in een aparte ruimte aangetroffen. Het ging om een soort schuurtje waarin achttien planten stonden met de benodigde apparatuur. De hennep en de apparatuur werden in beslag genomen. Tegen de 30-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

In een andere woning werd geen hennepkwekerij aangetroffen. Wel was er apparatuur aanwezig voor een hennepkwekerij. In de woning werd ongeveer 4,5 kilo aan softdrugs in verschillende vormen aangetroffen: als toppen, bladeren, geperste plakken hash en gemengd met shag. De drugs werden in beslag genomen. Bij onderzoek bleek ook stroom buiten de meter om te worden betrokken. Tegen de 37-jarige bewoonster wordt proces-verbaal opgemaakt.
Controle op hennepkwekerijen is een van de speerpunten van de politie. Vooral de kweek in woningen levert brandgevaar op.

Alcoholcontrole
Op woensdagmorgen omstreeks 04.00 uur reed een 33-jarige vrouw uit Zwaag met haar auto tegen een verkeersbord en een boom op de Wogmergouw in haar woonplaats. Gezien de sporen is de vrouw om nog onbekende reden vanaf de rechter weghelft de rijbaan overgestoken en aan de linker zijde van de weg geraakt. Bij controle bleek de vrouw alcohol te hebben gebruikt. Zij blies maar liefst 840 ug/l. Dat is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Zij kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.

Fietsenhelers aangehouden
Op dinsdagmiddag omstreeks 14.00 uur controleerde de politie een 15-jarige jongen uit Westwoud op de Spoorsingel in Hoorn. De jongen reed op een fiets waarvan het slot was geforceerd. Uit de controle bleek dat de fiets op 3 oktober in Avenhorn was gestolen. De jongen verklaarde dat de fiets via Marktplaatst was gekocht. Naar de verkoper wordt een onderzoek ingesteld.
Op woensdagmorgen omstreeks 11.30 uur kreeg een 14-jarige jongen uit Hoorn een proces-verbaal wegens heling. Hij reed op een open gebroken fiets op het Dampten in Hoorn. De jongen verklaarde de fiets voor 40 euro te hebben gekocht en wel wist dat de fiets van diefstal afkomstig was.