Definitieve breuk tussen VVD Hoorn en raadslid De Meij

ingevoerd op 28-11-2008

De fractie van de VVD in de gemeenteraad van Hoorn heeft definitief gebroken met hun fractiegenoot Chris de Meij. Half oktober barstte de bom toen De Meij een persbericht verstuurde over het convenant over openingstijden in de horeca, dat toen door de 9 Westfriese gemeenten was gesloten. De fractie had geen vertrouwen meer in het raadslid dat te solistisch zou optreden. De Meij gaat nu solo verder.

Dit weekend meldde voorzitter Smit van de VVD afdeling Hoorn:
”Een bemiddelingspoging heeft niet geleid tot een verandering van het ingenomen standpunt van de fractie. De betrokken partijen betreuren de gang van zaken. De heer de Meij zal als onafhankelijk raadslid verder gaan.”

De heer De Meij was in de raad benoemd, nadat voormalig wethouder Henk Hansen uit de raad stapte om wethouder in Alkmaar te kunnen worden. Van begin af aan liep de samenwerking tussen hem en de overige leden van de fractie niet zoals men binnen de VVD-Hoorn gewend is. Aldus een persbericht van deze fractie half oktober. ”Veel solistisch optreden, meer oog voor publiciteit dan voor inhoud en niet bereid de bestaande en door fractieleden onderschreven interne procedure afspraken te respecteren, kenmerken de wijze van werken van de heer de Meij.”


Reacties
Reactie: (Mimir)
30-11-2008, 14:55
De Meij blijft lid van de VVD.
Kijken in hoeverre de fractie Lunteren af gaat wijken van deze partij...


Reactie: (jan)
29-11-2008, 09:12
De dictatuur van een democratische partij, dat ontgaat de inwoners van Hoorn niet. Succes met de kruideniersvereniging.