Hoorn in top 10 beste winkelsteden

ingevoerd op 3-12-2008

Of alle inwoners van Hoorn en West-Friesland zich er in kunnen vinden, weten we niet, maar: Hoorn staat in de top 10 van beste winkelsteden in Nederland. Dit blijkt uit een onderzoek dat onlangs door de Consumentenbond is uitgevoerd.

Bij het onderzoek waren 5000 consumenten betrokken die in totaal 28 steden beoordeelden op verschillende aspecten die te maken hebben met winkelen. Hoorn behoort met een gemiddeld rapportcijfer van 7,4 tot de top 10 van aantrekkelijkste winkelsteden en laat daarmee steden als Amsterdam en Utrecht achter zich. Maastricht kwam met een 7,7 als winnaar uit de bus.

Consumenten vinden een gevarieerd winkelaanbod het belangrijkst bij een dagje winkelen. Ook sfeer en uitstraling spelen een grote rol. De variatie aan winkels in Hoorn werd beoordeeld met een 7,3. Hoorn kreeg een 7,5 voor de sfeer en uitstraling van de binnenstad. Het winkelend publiek waardeerde de sfeer en uitstraling van de winkels met een 7,2. Op het gebied van parkeergelegenheid staat Hoorn met een 6,5 op de 11e plaats, op de voet gevolgd door Alkmaar die een 6,4 behaalde.
De resultaten van het onderzoek staan in de Consumentgids van december 2008.

Op het stadhuis zullen ze wel heel blij zijn met het onderzoek en de positieve uitslag voor Hoorn. Bent u ook blij? Is Hoorn een betere winkelstad dan Amsterdam of Utrecht? En is parkeren in Hoorn beter geregeld dan in Alkmaar?

Plaats uw mening hieronder:

Reacties
Reactie: (Rik)
4-12-2008, 09:24
Laat me raden op de 10de plaats?
Hoorn mooie winkelstad NO WAY !



Reactie: (rob)
3-12-2008, 23:31
Degenen die ze hierover hebben ge-enqueteerd hadden zeker een stevige borrel op. Afgezien daarvan: de winkels (en winkelketens) kunnen er dan weliswaar zijn, maar het gaat met name om wat de winkels inhoudelijk brengen. Wat dat betreft is Hoorn van niet meer dan een gemiddeld provinciaal niveau en niet te vergelijken met het aanbod in grote steden als genoemd. Je kunt in dit verband geen appels met peren vergelijken, het is dus ook onjuist om dergelijke vergelijkingen te trekken.