Hoorn krijgt eindelijk ”Welkom”-borden

ingevoerd op 5-12-2008

In 2003 vroeg het Museum van de Twintigste Eeuw al aan het gemeentebestuur of er knappe ”Welkom”-borden bij de entree van de stad konden komen. Nu recent de CDA-fractie het slechte borden-beleid weer eens aankaartte, komt de gemeente in aktie. In antwoord op de CDA-vragen meldt B&W dat er nu snel borden geplaatst gaan worden. De CDA-fractie is blij dat er nu aktie wordt ondernomen.
 
”Goed dat het college het met ons eens is dat de presentatie van de stad langs de gemeentegrenzen beter kan. Het college belooft actie om de verouderde informatiepanelen op de parkeerplaats bij de A7 te verwijderen en te vervangen voor actuele informatie over de stad.
Verder wordt er gekeken naar de plaatsing van de stadsplattegronden langs de invalswegen (staan nu vaak slecht aangegeven en met de rug naar het inkomende verkeer), naar de huidige plaatsnaamborden (worden eventueel gerepareerd) en krijgen we een voorstel voor welkomstborden bij de entree van de stad.” Aldus het CDA in een reactie.

Raadslid Michiel Pijl kreeg recent nog een Welkom-bord uit handen van museumdirecteur Hans Stuijfbergen. Het museum had zelf maar borden laten maken en die in 2003 langs de Provinciale Weg geplaatst. Toenmalig wethouder Helling eiste toen dat de borden werden gehaald en deed de toezegging dat er ”spoedig” officiële borden zouden komen. Tijdens een recente ’luisteravond’ over het Verkeersplan Binnenstad kreeg het CDA-raadslid een van de borden uitgereikt.

Michiel Pijl: ”Het CDA is blij met deze goede voornemens. Het gaat nu om de uitvoering en dit zullen we zeker in de gaten houden. Het CDA vraagt om concrete verbeteringen die toch op redelijk korte termijn te realiseren moeten zijn en waarvoor geen dikke beleidsnota’s geschreven hoeven te worden.”


Reacties
Reactie: (Maes)
10-12-2008, 13:58
Och, zo misschien? "Dit welkom-bord wordt u aangeboden door..." Kom maar op bedrijfsleven! Zo kunnen de kosten in de hand worden gehouden. :)

Reactie: (bandy)
10-12-2008, 09:36
maakt niet uit, verkwisten kunnen ze als de beste

Reactie: (Dirk)
9-12-2008, 18:27
Wat kost dat geintje weer?