Omstreden Verkeersplan wordt door Hoornse Raad aangepast

ingevoerd op 16-12-2008

Het protest van veel bewoners en gebruikers van de Hoornse binnenstad heeft effect gehad: Tijdens de raadsvergadering dinsdagavond werd het plan van het College om parkeerplaatsen in het havengebied weg te halen van tafel geveegd. Ook gaat het plan om een tweede parkeervergunning in een huishouden te schrappen niet door. De Hoornse raadsleden hadden blijkbaar goed geluisterd tijdens een recent gehouden Luisteravond over het Verkeersplan.

De fracties Tonnaer en VOCH kregen voldoende steun, alleen niet van PvdA en CDA, voor hun motie om onderzoek te doen naar een soort van dubbelgebruik van parkeerplekken in de Hoornse binnenstad. Vergunninghouders zouden dan ook mogen parkeren op betaald-parkeer-plekken. Alleen leek dinsdagavond dat verkeerswethouder Van der Maat niet met de aangenomen motie aan de slag wilde. Na een schorsing wist hij niet veel meer uit te brengen dan: ”We zullen deze motie in beraad nemen.”  Raadslid Tonnaer reageerde geïrriteerd en zei: “In beraad nemen bestaat niet bij een motie.  Een aangenomen motie dient u uit te voeren.”
De suggestie voor het ’dubbelgebruik’ van parkeerplekken was door bewoners en instellingen uit de binnenstad gedaan tijdens een recente bijeenkomst over het Verkeersplan Binnenstad. Als bezoekers de binnenstad aan het eind van middag verlaten, komen immers vaak de bewoners pas thuis. Vaak is er overdag geen gebrek aan parkeerplekken en ’s avonds wel.

Verder besloot de Gemeenteraad dat de verhoging van de kosten van parkeervergunningen minder mag stijgen dan door het College voorgesteld.