Leuke muzieklessen voor jonge kinderen

ingevoerd op 19-12-2008

Muziekschool Gerard Boedijn in Hoorn begint het nieuwe jaar met een nieuwe cursusopzet voor kinderen vanaf  vier jaar. Iedereen die wil ontdekken hoe leuk het is om muziek te maken, kan zich nu inschrijven bij de muziekschool. En bovendien: kinderen die muziek maken zijn slimmer!

Vanaf januari gaat Paula Schoenmaker deze lessen geven aan kleuters en kinderen uit de groepen 3 en 4 van de basisschool. De AMV-lessen worden op vrijdagmiddag gegeven in Cultureel Centrum de Huesmolen, een uitstekend bereikbare plek. De cursus ’Muziek met kleuters’ is voor kinderen van 4 tot 6 jaar en bestaat uit zingen, luisteren en bewegen op muziek en spelen op muziekinstrumenten. De lessen zijn vol van beweging en spreken de kleuterfantasie aan. In ’Muziek voor kinderen op groep 3’ wordt op speelse wijze kennis gemaakt met de grondbeginselen van muziek. Naast muzikale begrippen als maat, ritme en toonhoogte leren ze ook omgaan met emotie. ’Muziek voor kinderen vanaf groep 4’ gaat een stapje verder: kinderen gaan leren noten lezen en ontdekken verschillende muziekinstrumenten. Deze cursus is een ideale voorbereiding op het kiezen van een instrument. Kleuters krijgen 15 lessen, Muziek voor Groep 3 en 4 duurt 20 lessen.
Voor informatie en inschrijving: Muziekschool Gerard Boedijn, telefoon: 0229 – 238189 of via: www.muziekschoolboedijn.nl