SP: Stop sloop oude Park Schouwburg!

ingevoerd op 25-3-2004

De gemeente Hoorn wil nog deze zomer de oude schouwburg, beter bekend als het Park Schouwburg, aan de Westerdijk slopen.
De SP afdeling Hoorn begrijpt dit besluit niet omdat het gebouw nog heel goed dienst kan doen als bioscoop. Op hun site www.hoorn.sp.nl kan een handtekeningenlijst tegen de sloop van de oude Parkschouwburg gedownload worden.



Lees hier verder wat onze argumenten zijn voor behoud van de Oude Parkschouwburg:

Waarom juist niet slopen?
Al enige jaren moet de bevolking van Hoorn en omgeving een bioscoop missen. Uit de respons, die de SP heeft gekregen, op haar kennismakingsfolder, blijkt het gemis aan een bioscoop in Hoorn groot.
Als het aan de SP ligt hoeven we niet lang meer te wachten op een bioscoop. Nu de nieuwe Parkschouwburg zo goed als klaar is. Komt het gebouw, waar nu de Parkschouwburg gevestigd is, vrij. Met een kleine ingreep kan die geschikt gemaakt worden als bioscoop.

Het idee om een bioscoop te vestigen in het gebouw van de oude Parkschouwburg spreekt een grote groep van de Hoornse bevolking aan. Tijdens onze maandelijkse marktkraam op de hoek van de Veemarkt kregen wij veel bijval voor de eerste aanzet van de handtekeningenactie en merkten we dat het leeft. We zijn verbaasd dat het huidige gemeentebestuur doof is voor deze geluiden. Een bioscoop in de binnenstad versterkt de bestaande kwaliteiten van de binnenstad.

De gemeente wil nog deze zomer tot sloop overgaan. Het motief hiervoor is “vandalisme te voorkomen”.
Als dit een geldig argument zou zijn, dan zouden heel wat leegstaande gebouwen in Hoorn gesloopt moeten worden.
De gemeente wil slopen zonder dat er een nieuwe bestemming bekend is. De gemeente meet daarmee met twee maten.
Het woonhuis naast de verbrande Winstontheater mocht pas gesloopt worden toen de nieuwe bestemming daadwerkelijk bekend was.
De gemeente is bezig met de ontwikkeling van De Blauwe Berg.
Hier wil de gemeente medewerking verlenen aan de bouw van een Megabioscoop. Er kleven veel bezwaren aan dit plan en de gemeente moet rekenen op tegenstand van de omgeving van de Blauwe Berg zodat het nog wel jaren kan duren voor het plan gerealiseerd kan worden. De SP vindt dat we niet zo lang op een Bioscoop hoeven te wachten.
- Voor de financiering van de plannen in de Blauwe Berg is het noodzakelijk om het huidige park met haar bijzondere kwaliteiten te bebouwen. De projectontwikkelaar hoopt met de uitgifte van percelen voor dure woningbouw veel geld te verdienen. Er wordt geopperd dat deze woningbouw ook nodig is voor de sociale controle op het terrein. Buiten dat er voor de bouw van deze woningen een mooi park met mooie bomen wordt opgeofferd is het de vraag wie er een duur huis wil kopen om vervolgens als politieagent op het terrein te passen. Wat gebeurt er als de woningen niet verkocht worden? Gaat de megabioscoop dan ook niet door?

Vele vragen zijn nog niet beantwoord zodat de sloop van het gebouw van de oude schouwburg wel heel erg voorbarig is.
Vandaar dat De SP is begonnen met een handtekeningactie.

Met de handtekeningenactie wil de SP dé wil van de bevolking van Hoorn en omgeving nog eens onder de aandacht van het gemeentebestuur brengen.
De SP kan en wil dit niet alleen doen. We roepen u op ons te helpen met deze actie. Download de poster van deze site, print hem uit en hang hem goed zichtbaar voor uw raam. Download ook de handtekeningenlijst van deze site, print hem uit en ga er mee langs uw kennissenkring en uw buurt. Maak zoveel mogelijk mensen attent op de actie.
Lever de handtekeningenlijsten in bij één van de onderstaande adressen.
Doe dit zo snel mogelijk maar in ieder geval voor 1 juni

Adriaan Boomstraat 16, Hoorn Noord
Duke Ellingtonhof 66, Kersenboogerd
Kosterstuin 123, Risdam-Noord
Merensstraat 86, Hoorn-Noord
Venenlaan 145, Venenlaankwartier