VOC Hoorn heeft genoeg van “achterkamertjespolitiek”en “handjeklap”

ingevoerd op 23-12-2008

Tijdens de ingelaste fractievergadering op 22 december jongstleden heeft de fractie van het VOC HOORN het vertrouwen in de coalitie opgezegd.  In een verklaring stelt de fractie dinsdag: ”In de voorbije periode zijn er te vaak situaties geweest waarin de fractie van het VOC HOORN zich als coalitiepartner voorbij gelopen voelde.”

De fractie meldt verder op de eigen site: ”In een eerder stadium noemde de pers dit al “achterkamertjes politiek”en “handjeklap”. Het VOC HOORN wil haar kiezers recht in de ogen blijven zien en heeft derhalve de beslissing genomen voor de resterende raadsperiode in de oppositiebanken plaats te nemen.”

Zie ook de andere berichten op Hoorngids over dit onderwerp
 
Op de site van VOC Hoorn is ook te lezen hoe de partij de behandeling van de anti-alcoholplannen tijdens de laatste raadsvergadering heeft ervaren: ”Hierna las Hans Weeda het amendement voor wat later in stemming gebracht zou worden, er werd veel en vaak geschorst, eerst door het college, de burgemeester, later heel vaak door Mw. De Jong van de PvdA. Voor het amendement van de VOC Hoorn dreigde een meerderheid te ontstaan. Dit gaf paniek bij voornamelijk de PvdA, er werd gedreigd met het uit elkaar vallen van het college. Onder grote, nee zeer grote druk ging Groen Links helemaal om, bij VOC Hoorn 1 persoon zo ook bij de PvdA. Het plan werd er doorgejast, de Burgemeester was tevreden! VOC Hoorn NIET!”
 
 

Reacties
Reactie: (Hennie)
25-12-2008, 13:49
Er wordt dus openlijk voor uitgekomen door de ex-coalitie partner dat er achterkamertjespolitiek en handjeklap wordt bedreven, echt democratisch hoor, dit bewijst weer dat politiek smeerlapperij is.

Reactie: (Rietje)
23-12-2008, 21:19
Ik keek ook eens op de site van VOCHoorn en las deze terugblik op 2008. Snap nu waarom ze uit College stapten...

"Terugblik 2008:
Wat is voor VOCHoorn succesvol geweest. Aan vele dosiers heeft VOCHoorn een bijdrage kunnen leveren. Het zou te ver gaan om daar maar gelijk alle credits voor op te eisen (bescheidenheid). Maar om dicht bij huis te blijven:
- Het te verwachten onderzoek naar dubbel gebruik van parkeerfaciliteiten in centrum/oost.(vergunninghouders ook op betaald parkeren). Door ons ingediende motie raadsbreed ondersteund.
- Wij hadden ons sterk gemaakt voor het laatste toegangsuur voor de horeca te bepalen op 01.00 uur. Hiervoor geen meerderheid in de raad."