Kritiek op fractievoorzitter PvdA in Hoorn

ingevoerd op 24-12-2008

In een reactie op de verklaring van PvdA, CDA en GroenLinks (zie eerdere berichtgeving op Hoorngids) laat fractievoorzitter Mol van VOC Hoorn weten dat men vanwege uitlatingen van de fractievoorzitter van de PvdA is opgestapt uit het College van B&W. Fractievoorzitter De Jong zou hebben gezegd ”dat de coalitie ook zonder VOCHoorn verder zou kunnen gaan”. Het Jeugd en Alcohol Plan zou volgens VOCHoorn niet ”het breekpunt” zijn.

Op de site van VOCHoorn schrijft Mol:
 
”Mag ik concluderen dat de opsteller van het persbericht weinig heeft begrepen van onze beweegredenen om de coalitie te verlaten. En ons uitgaande persbericht niet goed heeft gelezen. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat dit persbericht is opgesteld door de fractieleider van PvdA, mevr. Judith de Jong.

Het dossier Jeugd en Alcohol was niet ons breekpunt.
Maar de uitlatingen, tijdens een laatste schorsing, door de regisseur van de PvdA, waren van doorslaggevende betekenis om tot het genomen besluit te komen. Tijdens deze schorsing deed VOCHoorn haar mening gestand, waarop doodleuk meegedeeld is geworden dat de coalitie ook zonder VOCHoorn verder zou kunnen gaan. Want PvdA, CDA en GroenLinks bleven een raadsmeerderheid behouden. In onze beleving was reeds een nieuwe formatie begonnen.


Dit was voor ons reden om de samenwerking te evalueren. Dat deze evaluatie enkele dagen later plaats heeft gevonden, is gelegen in het feit dat beslissingen onder invloed van emoties dikwijls/meestal niet de juiste zijn. Wat onze conclusie is geweest is inmiddels bekend.
Zoals reeds vermeld, hebben wij met het CDA goed kunnen optrekken en ook met GroenLinks, zij het dat die wat verder van ons afstaan.

 
Met vriendelijke groeten, Piet C. Mol  (fractievoorzitter VOCHoorn)”

Reacties
Reactie: (Piet Kladzo)
8-9-2009, 16:32
Ik heb deze fractievoorzitter tijdens dat alcoholdebart (en ook bij andere vergaderingen) kunnen observeren. Zodra het blijkbaar "moeilijk" wordt, zie je aan haar lichaamstaal dat ze het eigenlijk niet kan volgen. En prompt -het ligt voorin haar mond bestorven- vraagt ze schorsing aan. Deze dame doet er verstandig aan het politieke toneel in Hoorn te verlaten. De resterende 5,5 maand mag ze nog wel even blijven, maar niet als fractievoorzitter!

Reactie: (Eugene Reet)
24-12-2008, 21:04
In Hoorn is Judith een snackbar,Rob.

Reactie: (rob verhoek)
24-12-2008, 20:40
.....Judith, een schone en vrome weduwe, besluit in verzet te komen. Ze trekt haar mooiste kleren aan en weet bij Holofernes te komen door de Assyrische wachten te vertellen dat ze hem kan wijzen hoe de stad te veroveren. Holofernes, betoverd door haar schoonheid, laat Judith in zijn tent komen, waarop zij zijn hoofd afhakt.

(Fragment uit: Nieuwe Testament, boek Judith)

Reactie: (rob verhoek)
24-12-2008, 20:32
Het moge bekend zijn dat mevrouw De Jong de gave der diplomatie slechts in geringe mate machtig is. Zij was het overigens ook, die destijds verantwoordelijk was voor de schop onder de kont van oud-wethouder en fractielid Roger Tonnaer (juist ja, van die ruim 1900 voorkeurstemmen).