Afsluiting fietspad vanwege dijkversterking Hoorn

ingevoerd op 29-12-2008

Vanaf 7 januari tot de zomer moeten de (brom)fietsers op de Willemsweg in Hoorn een kleine omweg maken. Vanwege de dijkversterking moet een aantal kabels en leidingen verlegd worden. Aangezien die onder het fietspad liggen, moet het hele fietspad opengebroken worden en kan het tijdelijk niet worden gebruikt.

Het fietspad wordt afgesloten tussen de kruising Willemsweg/Holenweg en het kantoor van het hoogheemraadschap. Fietsers worden omgeleid met borden via de Holenweg richting het fietspad in het verlengde van de Venenlaan, naar de provinciale weg. Voetgangers kunnen via een voetpad hun route via de Willemsweg vervolgen.

Medio januari worden ter plaatse van gemaal Oosterpolder aan de Willemsweg ook tijdelijke damwanden in de dijkvoet geplaatst. Ten tijde van het plaatsen hiervan is de weg korte tijd afgesloten voor alle verkeer.

Reacties
Reactie: (Frits)
24-10-2010, 09:40
Waterschap in 2008: "kan het fietspad tijdelijk niet worden gebruikt..."

NHD.nl op 23-10-10:
De versterking van de dijk lijkt lang te hebben stilgelegen, maar dat was volgens Herman ter Veen, omgevingsmanager voor het hoogheemraadschap, slechts schijn. Achter de schermen is hard gewerkt.
Het ‘verdwenen’ fietspad langs de Willemsweg in Hoorn blijft nog zeker een half jaar buiten beeld. Dat heeft te maken met het feit dat de dijkversterking tussen Oosterpoort en de Provincialeweg vanwege ruimtegebrek niet met grond kan worden geregeld. Omdat er geen plaats is voor een bredere steunwand wordt hier gewerkt met een damwand. Het laatste halfjaar van 2011 wordt gebruikt voor de afwerking van de dijk. Tot dit klaar is blijft de hele Zuiderdijk verboden terrein voor wandelaars, fietsers en automobilisten. ,,De afgelopen zomer was er druk recreatieverkeer, maar er moet vanaf nu streng worden opgetreden. Het is te gevaarlijk.’’