Bewoners Kersenboogerd kaarten problemen aan

ingevoerd op 5-5-2004

Tijdens een werkbezoek aan het centrumgebied van de Kersenboogerd is door de inwoners een groot aantal vragen gesteld aan de Hoornse PvdA-fractie. Vragen over veiligheid voeren de boventoon. In een brief legt de PvdA alle vragen en wensen van de bewoners neer bij het College van B&W. Lees hier de volledige brief:

Aan het college van Burgemeester en wethouders
Nieuwe Steen 1
1625 HV Hoorn

Hoorn, 2 mei 2004

Betreft: wijkbezoek PvdA aan bewoners en ondernemers centrumgebeid Kersenboogerd.

Geacht college,

De fractie en het bestuur van de PvdA Hoorn hebben op maandag 19 april j.l. een werkbezoek gebracht aan het centrumgebied van de Kersenboogerd. Tijdens dit werkbezoek werden diverse onderwerpen besproken, waaronder veiligheid, het verkeer en het pleinengebied. Daarnaast konden de bewoners ook zelf vragen stellen en opmerkingen maken. Naar aanleiding van bovenstaande willen wij u een aantal aangedragen problemen voorleggen:

1. In het centrumgebied bevinden zich hoge kademuren, afwisselend met of zonder begroeiïng. Dat levert gevaar op voor kinderen en katten. Vraag vanuit de bewoners: kan de oeverbeplanting worden aangevuld en kunnen er een paar hangende trappen in het water worden aangebracht?
2. Bij het seniorencomplex aan het Bolwerk ontbreekt volgens de bewoners de toegezegde blauwe zone. Wanneer wordt dit in orde gemaakt?
3. Drugsdealers (handel in hasj) in de buurt (Rondeelstraat, Lijster, Ekster) wordt geconstateerd. Wordt daarop aktie ondernomen?
4. De helft van de fietsenrekken voor Deen op het Aagje Dekenplein zijn krom en daardoor onbruikbaar. Tevens zouden er te weinig fietsenrekken zijn. Kan dat opgelost worden?
5. Door bewoners werd geconstateerd dat eetcafé Selam aan het Betje Wolffplein soms tot 04.00 uur ¹s nachts open is. Is dat toegestaan?
6. De aanwezigen wilde ook weten of er ook ¹s avonds na 22.00 uur wordt gefouilleerd? De overlast lijkt namelijk na 10.00 uur toe te nemen rond het station.

Verder werden nog de volgende opmerkingen en suggesties gedaan:
- er is een verkeersonveilige situatie in de onoverzichtelijke haakse bocht nabij
Sophie Vitringastraat, kort voor de blauwe zoneparkeerplaats vanaf
wijkcentrum.
- kan bij herinrichten Betje Wolfplein vlak voor het station Kersenboogerd vanaf de spoorwegovergang een drempel worden gemaakt. Er wordt daar hard gereden terwijl meteen na de bocht een zebrapad ligt. Misschien zebra op de drempel? Het kleine stukje weg tussen Febo en station als 30 km inrichten?
- het is veel bewoners in de omgeving van parkeerplaatsen op blauwe zones onduidelijk wat hun rechten en plichten zijn. Kunnen ze hierover goede info ontvangen?
- kan de informatie dat hondenbewaking tot laatste trein rondloopt in het stationsgebied kenbaar worden gemaakt.
- bewoners willen strengere handhaving op scheurende brommers over de pleinen.
- meer publiciteit in bladen over de werkgroep ouderen-jongeren in de Kersenboogerd wordt gewenst.
- de bewoners willen betrokken zijn bij besprekingen over het convenant gemeente-NS mbt parkeren in de omgeving van het station. Bewoners Kasteellaan klagen over parkeeroverlast; ze krijgen bekeuringen als zij, vanwege de onbeschikbaarheid van parkeerplekken verkeerd staan in de buurt van hun eigen woning.
- kan de overlast van de hanggroep in het centrumgebied worden verminderd door het aanbieden van een betere hangplek?
- er veel zwerfglas geconstateerd rondom de glasbakken op het Aagje Deken- en Betje Wolfplein.

Tot ons genoegen kunnen wij u melden dat de aanwezige bewoners tevreden zijn over de proef mbt het preventief fouilleren in het centrumgebied.

Graag vernemen we nader van u, zodat wij de bewoners adequaat kunnen informeren



Hoogachtend, namens de fractie van de PvdA Hoorn,

Simon Broersma, raadslid.
Ed Wagemaker, fractievoorzitter.