Extra concert in Hoorn van Jan Smit en Nick & Simon

ingevoerd op 26-1-2009

Op zondag 28 juni zal er een extra live concert van zowel Jan Smit als Nick & Simon met complete band plaatsvinden. Ook op deze dag treedt Jan Smit weer 1,5 uur op en Nick & Simon ruim 1 uur. De 5.500 kaarten voor het 1e concert op zaterdag 27 juni waren in 1,5 dag tijd compleet uitverkocht. Het voorprogramma wordt wederom verzorgd door de vrienden van Jan, Nick & Simon, namelijk de 3JS. Het concert op zondag start 2 uur eerder, om 18.30 uur is de aanvang, de tent gaat 16 uur open.

Het leek maar om 1 ding te gaan, dit weekend in West-Friesland: Het dubbele Live concert van Jan Smit en Nick & Simon. Niet zo heel gek als je bedenkt dat Jan Smit in 2009 nog geen andere live concerten in z’n agenda heeft staan in de provincie Noord-Holland. Ook Nick & Simon draaien op volle toeren, hun nieuwe single “Vallende Sterren” staat momenteel op de eerste plaats in de hitlijsten. Verreweg de meeste mensen die het concert van zaterdag gaan bezoeken komen uit Hoorn en de directe omgeving. De promotie heeft namelijk vooral plaatsgevonden in West-Friesland. Verder is het concert via diverse websites gecommuniceerd. De website www.jansmitinhoorn.nl heeft in 1,5 dag tijd zo’n 5.000 unieke bezoekers gehad, mede door de opvallende gevelreclame aan de korte zijde van het kantoorpand van ABOVO Media aan het Keern.

Toen op zondagavond alle kaarten uitverkocht waren, is de organisatie direct in actie gekomen. Alle belanghebbenden moesten snel schakelen en dat is gelukt. Maandagochtend was er een gesprek met de managers van Jan Smit. Na korte gesprekken met de gemeente Hoorn, de beveiliging, politie en brandweer kon op maandagmiddag het contract voor een 2e avond getekend worden.

Hiermee komt de organisatie, bestaande uit Rob Ursem van de Ursem Bouwgroep en Marinus Zoutendijk en Kees Verbeek van ABOVO Media tegemoet aan de wens van vele teleurgestelde fans. De kantoren van het reclamebureau en het bouwbedrijf zijn maandag plat gebeld en gemaild met vragen van mensen die te laat waren met het kopen van een kaartje.

Op zondag 28 juni 2009 zal het evenement plaatsvinden in een grote tent op het Pelmolenpad in het centrum van Hoorn. Op deze dag zal de tent om 16.00 uur open gaan. Om 18.30 uur start het voorprogramma met de 3JS. Daarna zal dan het ruim 1 uur durende Live Concert van Nick & Simon met complete band beginnen, gevolgd door Jan Smit die een anderhalf uur durend Live concert geeft. Een Dj zorgt voor de afsluiting van de avond en om 23.00 uur is het feest afgelopen.

Kaarten voor dit dubbel live concert zijn te verkrijgen via www.jansmitinhoorn.nl. Verder kan men bij alle Primera vestigingen kaarten kopen. De kaarten kosten € 29,75 (excl. boekingskosten) in de voorverkoop. Alle informatie is te vinden op www.jansmitinhoorn.nl.