Vijftig ”schrijvers” bij officiële opening van Schouwburg het Park

ingevoerd op 12-6-2004

Als Hare Majesteit de Koningin op vrijdag 25 juni op feestelijke wijze de opening van Schouwburg en Congrescentrum het Park verricht, zullen naast de officieel genodigden 100 inwoners van Hoorn en West-Friesland het openingsprogramma bijwonen. Zij zijn de winnaars van de wedstrijd die de gemeente en het Park hebben uitgeschreven waarin theaterbezoekers wordt gevraagd een bijzondere herinnering aan de schouwburg op te schrijven in maximaal 300 woorden. De 50 leukste inzendingen zijn beloond met elk twee persoonlijke toegangskaarten voor de officiële opening op vrijdag 25 juni.



De wedstrijd heeft ruim 250 inzendingen opgeleverd. Een jury, bestaande uit de heren R. Tonnaer (wethouder kunst en cultuur), R. Weber (directeur van het Park) en M. van den Busken (redactiechef Dagblad voor West-Friesland) heeft bepaald welke 50 inzenders tot de gelukkigen behoren.
Negen verhalen worden met toestemming van de auteurs gepubliceerd in een extra bijlage van het Dagblad, die op vrijdag 18 verschijnt en geheel gewijd is aan de nieuwe schouwburg.