In the Cut en Le Temps du Loup bij het filmhuis

ingevoerd op 19-6-2004

Het filmhuis vertoont in de speelweek van 24 tot 30 juni Le Temps du Loup en In the Cut. Le Temps du Loup draait op 24 en 25 juni om 20.30 uur. Le Temps du Loup is de laatste film van Michael Haneke. Opnieuw is de aflopende westerse beschaving in deze film van Haneke wit en zwart. Inktzwart in de nacht, en wit van mist en grauwheid overdag. In een grimmige vertelling toont Haneke de wereld zoals die eruit ziet als alle regels wegvallen.
In the Cut van Jane Campion toont Filmhuis Hoorn op 26 juni om 19.00 uur en 22.00 uur en op 27 en 30 juni om 20.30 uur.



Le Temps du Loup, Michael Haneke, 2003
Anna (Hupert) en haar familie gaan een weekend naar hun buitenhuis. Bij hun aankomst vinden zij het huis bewoond door een familie die uiterst vijandig reageert. Na een woordenwisseling schiet een van de bewoners de echtgenoot van Anna dood. Zij slaat met haar twee kinderen op de vlucht en komt er gaandeweg achter dat er een catastrofe heeft plaats gevonden, waardoor alle vertrouwde waarden van de wereld zijn verdwenen. De film speelt zich af in een onbepaalde tijd en op een onbepaalde plaats. De situatie waarin Anna en haar kinderen terechtkomen zou een ieder van ons kunnen overkomen. De film is strak en compromisloos, maar biedt in een aan Tarkovski herinnerend slotbeeld toch een sprankje hoop.
Michael Haneke schreef het scenario voor Le temps du loup al ruim tien jaar geleden. De gebeurtenissen van elf september 2001 waren voor hem de directe aanleiding het scenario alsnog te verfilmen.


In the Cut, Jane Campion, 2003
In deze film van Jane Campion slaagt de regisseur erin om een intrigerende draai te geven aan het voorspelbare leven van saaie docente Frannie (gespeeld door Meg Ryan). In het broeierige New York wordt zij geconfronteerd met een massamoordenaar die zijn slachtoffers verkracht en in stukken hakt. Frannie is ervan overtuigd dat zij het volgende slachtoffer is. Ze ontdekt dat bepaalde betrokkenen dubbel spel spelen. Gaandeweg sluit het web zich rondom haar mogelijke getuigenis en verwordt de film tot een broeierige, gedurfde thriller rondom echte, gewone mensen.








Filmhuis Hoorn vertoont de films in de Mariakapel in de Korte Achterstraat 2a (achter de HEMA). Entree: „¡ 6.00, CJP pas, 65+ en donateurs „¡ 4.50 Dinsdagmiddagvoorstelling „¡ 4.50 Kindervoorstellingen: kinderen „¡ 3.00, volwassenen tijdens de kindervoorstellingen: „¡ 4.00 Reserveren via telefoonnummer: 0229-210048. Voor meer informatie: www.filmhuishoorn.nl.