Meerdere straatroven in één nacht

ingevoerd op 23-2-2009

In Hoorn vonden in de nacht van zaterdag op zondag meerdere straatroven plaats. Rond 23.35 uur werden een 15-jarige jongen uit Oosthuizen en een 16-jarige jongen uit Hoorn op het Bertus Aafjeshof beroofd door twee mannen, waarvan één hen bedreigde met een slagwapen. De slachtoffers gaven niets af, maar de twee daders gingen er wel op hun fietsen vandoor.

De daders maakten ook geen buit bij twee slachtoffers die zij daarna overvielen aan de Ceder. De 18-jarige en 19-jarige man uit Hoorn fietsten hier en werden net na een bocht door de daders overvallen. Ook bij deze slachtoffers maakten de overvallers geen buit. Rond 00.15 uur werd nog een 23-jarige Hoornaar door dezelfde daders overvallen in het Willem Wiesepark. Dit slachtoffer gaf zijn overvallers een gering geldbedrag en zei hen verder niets op zak te hebben.

De verdachten droegen donkere kleding, waarvan één een donkere jas met een bontkraag droeg en één een donkerkleurige joggingbroek. Niet uitgesloten is dat er sprake is van meerdere daders.
De politie heeft aanwijzingen dat de daders nog meer mensen hebben geprobeerd te beroven deze nacht. Eventuele slachtoffers die dit nog niet gemeld hebben bij de politie wordt gevraagd dit alsnog te doen. Ook is de politie voor haar onderzoek op zoek naar getuigen van deze berovingen of naar mensen die de daders herkennen aan de hand van het signalement.

Heeft u informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek naar de daders? Neemt u dan contact op met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Automobilist onder invloed van softdrugs
Hoorn, zondag 22 februari
Een 38-jarige automobilist uit Hoorn werd zondagavond aangehouden op de Kerkstraat. De man reed twee keer een gesloten verklaring in en werd om die reden staande gehouden. Agenten roken bij de man een sterke wietlucht. De bestuurder bekende inderdaad onder invloed van deze drugs te verkeren. Hij werd aangehouden. Er werd een bloedproef van de man afgenomen en een blaastest. De bestuurder bleek ook gedronken te hebben. Hij blies 280 ug/l. De toegestane hoeveelheid alcohol is 220 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.