Bewoners Havenkwartier eisen verkeersmaatregelen

ingevoerd op 16-7-2004

In een brandbrief aan B&W vraagt het bestuur van de Vereniging van Bewoners van het Havenkwartier om versneld verkeersmaatregelen door te voeren omdat de overlast onhoudbaar is geworden. De vereniging schrijft: ”Sinds 1 juli 2004 is de verkeersdruk op het Havenkwartier ten gevolge van de afsluiting van het Rode Steen schrikbarend toegenomen.

Het regent klachten van bewoners van het Grote Oost, de Italiaanse Zeedijk en vooral van de Vijzelstraat. De situatie op deze straten is ronduit gevaarlijk. Ook zijn geluids-, stank-, en trillingsoverlast tot onaanvaardbaar peil gestegen. Het betreft hier niet alleen overlast van personenauto’s, maar ook van grote vrachtauto’s die zich gedwongen voelen door de woonstraten in het Havenkwartier te rijden.” aldus de brief van de Havenkwartier-bewoners.
Zij vragen nu om afsluiting van de Hogebrug, het omkeren van de rijrichting Grote Oost/Korenmarkt/Oude Doelenkade/Slapershaven en het instellen van eenrichtingsverkeer op de Appelhaven.

Lees de brief hier:

Aan:

College van Burgemeester en Wethouders

Nieuwe Steen 3

1625 HV Hoorn

Hoorn, 16 juli 2004

Betreft: verkeerssituatie Havenkwartier

Geacht College.

Sinds 1 juli 2004 is de verkeersdruk op het Havenkwartier ten gevolge van de afsluiting van het Rode Steen schrikbarend toegenomen.

Het regent klachten van bewoners van het Grote Oost, de Italiaanse Zeedijk en vooral van de Vijzelstraat. De situatie op deze straten is ronduit gevaarlijk. Ook zijn geluids-, stank-, en trillingsoverlast tot onaanvaardbaar peil gestegen. Het betreft hier niet alleen overlast van personenauto’s, maar ook van grote vrachtauto’s die zich gedwongen voelen door de woonstraten in het Havenkwartier te rijden.

Ook de situatie Grote Oost aan de kant van het postkantoor eist maatregelen. Sinds het bord ‘inrijden verboden’ is weggehaald, rijdt menig automobilist tot aan het Rode Steen om daar onverrichter zake terug te keren.

Wij vragen U dringend de maatregelen zoals zij zijn aangegeven in het door de gemeenteraad aangenomen Verkeer en Parkeerplan, versneld uit te voeren, omdat wij vrezen dat we de actiebereidheid van bewoners van de woonwijk niet langer kunnen beteugelen.

Zoals U weet betreffen deze maatregelen de afsluiting van de Hogebrug, het omkeren van de rijrichting Grote Oost/Korenmarkt/Oude Doelenkade/Slapershaven en het instellen van eenrichtingsverkeer op de Appelhaven.

Verder vragen wij U zich te buigen over de situatie in de Vijzelstraat. Wij pleiten al heel lang voor een volledige afsluiting van deze smalle straat, die daardoor volledig woonstraat kan worden.



Met vriendelijke groeten,

Dirk Beemster, secretaris

namens het bestuur van de Vereniging van Bewoners van het Havenkwartier