Rode Steen gaat vroeg op stap promoten

ingevoerd op 5-3-2009

De Hoornse vereniging horeca RoodeSteen begint deze week een aktieperiode om het voordrinken te beperken. Vanaf vrijdagavond 13 maart zullen er elke twee weken speciale activiteiten plaatsvinden in de aangesloten uitgaanscafé’s. Reeds vanaf 21.00 uur zullen de optredens en overige promoties van start gaan.

Zoals bekend wil de gemeente Hoorn vanaf 1 januari 2010 de toegangstijd tot de horeca tot 12 uur beperken, dus na middernacht geen toegang meer. De Hoornse horeca staat achter het plan om het alcoholgebruik onder de jeugd terug te dringen maar vindt dat het gemeentebeleid te eenzijdig op de horeca gericht is. Bovendien doen ”stapgemeentes” als Schagen vooralsnog niet mee.

Desalniettemin hebben de verenigde horecabedrijven op de Roode Steen de handen ineengeslagen en proberen via vroege activiteiten een cultuuromslag bij de jeugd te bereiken om eerder te gaan stappen.
Vrijdag 13 maart dus de eerste activiteiten en live muziek vanaf 21.00 uur in de café’s Bruintje, Dré, Fame, de Klinker en Santé.
 

Reacties
Reactie: (brabantse nachten zijn lang)
22-9-2009, 22:21
Brabantse nachten zijn lang?

De avond begint te laat en is zo dus ook erg snel voorbij. Veel kroegen gaan vroeg dicht, sommigen nog eerder dan anderen. ‘Nu al?’ Denkt iedereen. Maar wat als we de avond langer kunnen laten duren?

Genoeg gezeurd, Ik ben helemaal voor het vervroegen van de avond, maar mijn redenen zijn wel anders, Het gaat om de gezelligheid en de sfeer van een stapavond, het samen zijn met vrienden en misschien wel interresante nieuwe mensen ontmoeten. zijn deze zogenaamde actiegroepen dat soms vergeten?? Ik kan er niet voor zorgen dat de kroegen langer open zijn, maar waarom beginnen we dan niet gewoon eerder, leuke dingen zijn altijd al zo snel voorbij. Het gaat hier niet om het nuttigen van alcohol, het gaat om het weekend gevoel, je vrienden zien en lekker een avondje dansen. Het is ook een prima oplossing voor mensen die de dag erna moeten werken en niet voor een uurtje naar de kroeg gaan, zij kunnen dan ook gewoon een leuke avond hebben en vroeger naar huis gaan, zodat ze weer fit genoeg op hun werk staan. Maar ook voor de mensen die pas laat kunnen, de avond is niet eerder afgelopen, dus het is nog zeker de moeite waard om uit te gaan. Natuurlijk is dit ook goed voor de kroegen, die maken meer omzet. Dit klink allemaal erg mooi, maar hoe krijgen we dit voor elkaar? Het begint bij jezelf, ben je het hiermee eens?? Ga de eerst volgende keer nou eens gewoon met je vrienden, je staat zowiezo niet alleen als je met vrienden bent, klets, dans, sjans, drink, geniet!

kijk op
brabantsenachtenzijnlang.ning.com
brabantsenachtenzijnlang.blogspot.com