Passende opening Hoornse Kermis blijft probleem

Wethouder Van Weel opent Kermis officieel

Het geduld van de aanwezigen werd zaterdagmiddag bij de opening van de Kermis op de proef gesteld. Theatergezelschap Warner & Consorten voerde op het Dal een voorstelling met trommels, rook en vuur op als voorbereiding op de officiele openingshandeling door Kermis-wethouder Van Weel. Hoewel er al eerder kritiek was geweest op dit soort openings-acts, leek het ook nu niet de meest geschikte vorm voor kermispubliek. Voor een Straattheaterfestival is het natuurlijk prima, maar de kinderen die wachten op vrijkaarten voor de kermis, vonden het wel erg langdradig. Als er dan ook nog eens geen geld is voor een geluidsinstallatie zodat je de wethouder zou kunnen verstaan, en de act door slechts een klein deel van de belangstellenden goed bekeken kan worden, rijst de vraag of dit soort openingen wel geslaagd zijn.
In ieder geval ging uiteindelijk, na twee mislukte slagen met de hamer van de wethouder, de confetti de lucht in. Gevolgd door de vrijkaarten.
De Hoornse Kermis is officieel geopend en op de eerste zaterdagmiddag en -avond konden de exploitanten al veel bezoekers ontvangen.

Reacties
Reactie: (redactie)
7-8-2004, 22:25
Op onze ’zustersite’ www.rondjehoorn.nl staat een foto-reportage van de eerste Kermisdag in Hoorn.
Klik daar op FOTOPAGINA.

Overigens kunt er na Lappendag ook foto’s bekijken!