Bezoekers enthousiast over expositie “Barbie’s Birthday Party”

Unieke collectie nog enkele weken te zien

Bij het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn zouden de medewerkers bijna naast hun schoenen gaan lopen. Zo enthousiast zijn de reacties van bezoekers van het museum waar nog enkele weken, tot en met 5 september 2004, onder de titel “Barbie’s Birthday Party” een tentoonstelling over deze fameuze pop te zien is. In het gastenboek staan honderden positieve opmerkingen over deze expositie maar ook over de andere tentoonstelling (“100 Jaar Ot & Sien”) en het museum in het geheel is men enthousiast. Viel vorig jaar door het mooie weer het bezoek tegen, deze zomer heeft het museum bij de Hoornse haven geen reden tot klagen.

Bij de uitgang van het Museum van de Twintigste Eeuw ligt een dik gastenboek waarin alle bezoekers een reactie of opmerking mogen schrijven. Dat kunnen uiteraard kritische geluiden zijn (zo vonden enkele oudere bezoekers de Ot & Sien expositie op sommige plekken te donker en miste anderen weer Barbiepoppen waarmee gespeeld kon worden), maar in het gastenboek staan vooral laaiend enthousiaste opmerkingen in tal van talen. Het Museum kan hierdoor gerust stellen dat de exposities en het museum worden gewaardeerd. Ook veel mondelinge reacties in het MuseumCafé en de MuseumShop maken dat duidelijk. Voor de medewerkers van het museum, dat dit jaar 10 jaar bestaat, een bevestiging dat men goed bezig is.

Hier enkele van de reacties in het Gastenboek:
-“Echt een strak museum met vooral coole Barbies en grappige winkels en een leuke zoektocht naar Ot & Sien en de Barbies zijn gewoon geweldig!”
-“Het was heel leuk. Wij vonden alle jurken zo mooi.”
-“Leuke tentoonstelling! Museum voor jong en oud.”
-“Het is een heel gaaf museum. Vooral de Barbies vond ik mooi.”
-“Het is niet saai. Voor de kinderen is het ook leuk, vooral de Barbies.”
-“Het wordt steeds mooier dit museum. Ik heb met vreugde de Ot & Sien tentoonstelling bekeken. De toelichting was erg goed. Genoten!”
“Very good museum. I love all the Barbies and there clothes.”
“Heel leuk om met mijn kleindochter te bekijken. De tijd van vroeger komt met dierbare herinnering terug.”
“Dit was een leuk museum! Ik heb er veel van geleerd.”
“Wat een geweldig leuk museum heeft u hier.”
“Le musée est très joli. J’ai adoré les Barbies.”
“Onze dochter heeft genoten van alle verdiepingen, maar natuurlijk hebben we langste tijd doorgebracht bij de Barbies.”
“A very fine museum, interesting.”
“Een ‘snufje oud-holland’! Super leuk!”
“Ik vond de speurtocht leuk. De Spaanse Barbie is de mooiste.”
“Elke keer als ik hier kom is het weer genieten.”
“Wij kwamen vooral voor de Barbie-expositie, maar het hele museum was een feest der herkenning. Erg leuk.”

Overigens kan het museum voor enkele functies nog vrijwilligers gebruiken. Men moet wel minimaal twee dagdelen of een dag per week beschikbaar zijn. Technische en handige mensen zijn welkom bij de Technische Dienst die o.a. helpt met de opbouw en inrichting van de nieuwe opstellingen en exposities. Ook komt het museum graag in contact met iemand die de apparatuur (computers, video- en DVD-apparaten, etc. ) wil beheren. Ook is er nog plek bij de Museumbalie (annex MuseumShop) en in het MuseumCafé. De Educatieve Dienst, die nu een scholenproject opzet bij de nieuwe tentoonstelling “Hongerwinter 44/45”, kan ook extra vrijwilligers of stagières gebruiken.


Het Museum van de Twintigste Eeuw is gevestigd aan de Bierkade 4 in Hoorn en is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10-17 uur en in het weekend van 12-17 uur. Kinderen van 4 tot 16 jaar betalen € 2,- en volwassenen € 4,-. Met een NS- of RABO-kaart heeft men 50 % korting en houders van de Museumkaart mogen gratis naar binnen. Het museum is dankzij een lift voor invaliden toegankelijk en beschikt over een gezellig MuseumCafé en een MuseumShop. Voor informatie over het museum: www.museumhoorn.nl of 0229-214001.