Kermisvuurwerk trok minder publiek

Lappendag met regenbuien van start

Het traditionele kermisvuurwerk, dat vanwege de regen van vrijdagavond verplaatst was naar de zondagavond, trok minder mensen dan gebruikelijk naar de Westerdijk. Voor de liefhebbers werd er 20 minuten lang vuurwerk vanaf pontons in het Hoornse Hop gelanceerd. Hoewel door de lange pauzes tussen het vuurwerk sommige kijkers al eerder naar de kermis trokken.

De verminderde belangstelling lijkt te liggen in keuze voor de zondagavond. Velen gaan dan niet de stad in of op tijd naar bed om op Lappendag weer vroeg present te zijn. Voor velen was het dan ook een teleurstelling dat de gemeente niet had besloten om het vuurwerk op zaterdagavond af te schieten. Dan zou ook de Nostalgische Kermis op de Rode Steen nog baat hebben gehad bij het vuurwerk.

Op www.rondjehoorn.nl is vanaf maandag een foto-impressie te zien van de Hoornse Lappendag. Een Lappendag die begon met verschillende regenbuien, maar de mensen niet weerhield om naar de binnenstad van Hoorn te gaan. Al vanaf 6 uur ’s ochtends was het bij kramen en in winkels behoorlijk druk vanwege de aantrekkelijke koopjes. Na het middaguur klaarde het op en liepen steeds meer groepjes bier-liefhebbers van cafe naar cafe...