Eerste lustrum voor Begoniatapijt in Hoorn

ingevoerd op 22-8-2004

Van 26 tot en met 29 augustus 2004 zal de Rode Steen in het historisch hart van Hoorn, kleurrijk worden opgesierd met een Begoniatapijt van 500m2 groot. Het thema van het tapijt is Indonesia, gordel van smaragd.

Op donderdag 26 augustus wordt het begoniatapijt op de Rode Steen door vele vrijwilligers neergelegd. De in totaal 125.000 bloemen worden, nadat ze een voor een met de hand op de kwekerijen geplukt zijn, ook weer per stuk neergelegd volgens het aangegeven patroon.

Om 19.00 uur ’s avonds wordt het 5e Begoniatapijt in Hoorn op verrassende wijze geopend door burgemeester Van Veldhuizen. Hij zal hoogstpersoonlijk zorg dragen voor het neerleggen van de laatste paar honderd bloemen in het Begoniatapijt, en hiermee het gehele plaatje completeren.

On-line meekijken
Voor de eerste keer kunnen de voorbereidingen op de Rode Steen en het daadwerkelijk leggen van de bloemen vanaf 10.00 uur ’s morgens via internet live worden gevolgd via de webcam die ter plaatse opnamen maakt. Internetadres: www.begoniatapijt.nl.

Het begoniatapijt is te bezichtigen tot en met zondag 29 augustus. Een speciale loopbrug biedt uitstekend zicht over het tapijt. De toegang is gratis.