Concert Sjoerd Tamminga in de zomerconcertserie

ingevoerd op 25-8-2004

In het vierde en laatste concert van de zomeravondconcertserie van de Vereniging Het Carillon te Hoorn concerteert Sjoerd Tamminga op woensdag 1 september van 19.30 tot 20.30 uur op het carillon van de Grote Kerk te Hoorn.

Op het programma staan o.a. salonmuziek van Kreisler, Negro Spirituals, originele beiaardmuziek van Tamminga en Jazz van E. Garner.

Sjoerd Tamminga werd in 1947 geboren in Goes. Zijn pianoleraar, Willem Harthoorn, was tevens beiaardier van Goes. Zodoende maakte hij op jonge leeftijd kennis met de beiaard en kreeg zijn eerste beiaardlessen op z’n elfde jaar. Tijdens zijn studie tandheelkunde in Amsterdam werd hij gedurende zes jaar op de Oude Kerkstoren gestimuleerd door Cees Roelofs.
Vanaf 1974 studeerde hij aan de beiaardschool in Mechelen bij Piet v.d. Broek, waar hij in 1976 het einddiploma met grote onderscheiding behaalde. Sinds 1977 is hij stadbeiaardier van Goes en onderzoekt, samen met zijn zoon Jorrit, de mogelijkheden van samenspel van beiaard en electronica op allerlei manieren