Vijfde Begoniatapijt in Hoorn een feit

Slechte weersomstandigheden voor vele vrijwilligers

Donderdagavond om 19.00 uur heeft burgemeester Van Veldhuizen van Hoorn het Begoniatapijt 2004 geopend. Hij deed dit door de laatste vierkante meter bloemen van het tapijt persoonlijk neer te leggen.

Onder slechte weersomstandigheden zijn de circa 40 vrijwilligers vanaf woensdagmiddag tot donderdag 12.00 uur bezig geweest op de landerijen met het plukken van de bloemen. Regen en wind trotserend hebben zij net op tijd de 125.000 benodigde bloemen kunnen plukken. Donderdagmiddag om 13.00 uur is gestart met het leggen van de bloemen. Rond de klok van 17.30 uur was het tapijt, op de 1 m2 die de burgemeester voor zijn rekening heeft genomen na, klaar.

Nieuw dit jaar was de webcam die op het tapijt stond gericht. Via de website www.begoniapaijt.nl konden de handelingen op het plein de hele dag worden gevolgd.

Het thema van het begoniatapijt 2004 is Indonesia, gordel van smaragd. Dit komt onder andere tot uiting door de afbeeldingen van een rijstveld, een riksja, een typisch Indonesisch huisje, wajang poppen en batik patronen.

Het begoniatapijt is vanaf heden dagelijks te bezichtigen tot en met zondag 29 augustus. Een speciale loopbrug biedt uitstekend zicht over het tapijt. De toegang is gratis.