Eenhoornzegel voor gedragscodeproject Kersenboogerd

ingevoerd op 29-8-2004

Afgelopen zaterdag overhandigde wethouder C. van Weel een Eenhoornzegel ter waarde van € 1.000,- aan deelnemers van het gedragscodeproject in de Kersenboogerd. Met de Eenhoornzegel brengt de gemeente Hoorn haar waardering tot uiting voor de wijze waarop de bewoners in de Kastelenbuurt in de wijk Kersenboogerd hun verantwoordelijkheid voor een leefbare en veilige buurt hebben opgepakt.

Gedragscodeproject
De betrokkenheid bij de leefomgeving van bewoners in de Kastelenbuurt was aanvankelijk laag. Het gedragscodeproject heeft daar verandering in gebracht. Het project is in 2002 gestart met het gezamenlijk opknappen van de tuinen. De meeste bewoners deden hier aan mee. Ook werden vijfentwintig gedragsregels opgesteld.
Het project is als beste uit de bus gekomen in een landelijke proef van het ministerie van justitie met negen projecten rond gedragscodes.

Zwerfvuil
Ook wordt, als onderdeel van het gedragscodeproject, op zaterdag 28 augustus een zwerfvuilactie door kinderen in de buurt gehouden. Vanaf 11.00 uur gaan de kinderen gewapend met vuilprikkers en vuilniszakken zwerfvuil verzamelen.