Hoorns Belang is laaiend over uitblijven antwoord College

ingevoerd op 29-8-2004

De Hoornse raadsfractie van Hoorns Belang is laaiend over het feit dat B&W niet op tijd antwoord geven op vragen over de onzedelijke betasting van een meisje in de Waterhoorn. Het College had fractievoorzitter José Kamphuis
laten weten dat de beantwoording op zich liet wachten, maar Hoorns Belang vindt 8 weken wachten op antwoord veel te lang: ”Ik vind dit alles bovendien van een ongelooflijke botheid getuigen tegenover het meisje en haar moeder” aldus Kamphuis.

Lees hier de volledige brief:



Dame, Heren,

Tot mijn stomme verbazing en stijgende verontwaardiging, ontving ik gisteren het bericht dat mijn vragen over de onzedelijke betasting van een meisje in de Waterhoorn, niet binnen 30 dagen kunnen worden beantwoord. Mijn brief van 28 juli jl. verwacht u rond 20 september te beantwoorden. Dat zijn dan 54 dagen (bijna 8 weken!) in plaats van de 30 dagen die staan voor de beantwoording van vragen ex artikel 37 RvO. Dit artikel is niet voor niets opgesteld, en bedoeld om vragen met een dringend karakter tijdig te beantwoorden.

Zoals ik al in bedoelde brief heb verwoord, neem ik de gebeurtenis in De Waterhoorn hoog op en verwacht ik van u eenzelfde reactie. U bent voor een groot deel ook ouder, en weet hoezeer zoiets ingrijpt in het leven van een jong meisje. Een snel antwoord op vragen die gesteld worden helpt bij het verwerkingsproces.

Ik vind het dan ook onacceptabel dat uw organisatie niet in staat blijkt te zijn binnen 30 dagen te reageren op mijn vragen.
De redenen hiervoor, vakantieperiode en inwinnen van informatie bij de politie, vind ik regelrecht een kluitje-in-het-riet reden.
Het is niet zo dat het gemeentehuis compleet gesloten is tijdens de vakantieperiode. Bovendien is deze periode alweer voor een groot deel voorbij.
De politie had wel binnen een paar dagen een reactie in het Noord-Hollands Dagblad, dus ik zou niet weten waarom de politie niet aan de gemeente een snelle reactie zou kunnen geven.

Ik vind dit alles bovendien van een ongelooflijke botheid getuigen tegenover het meisje en haar moeder.

Hierdoor deel ik u dan ook mede, dat ik het niet accepteer dat de beantwoording van mijn brief op de lange baan wordt geschoven.
Uiterlijk 3 september a.s. verwacht ik dat er een fatsoenlijk en gedegen antwoord op mijn vragen is.

José Kamphuis

Reacties
Reactie: (jansen)
1-9-2004, 12:37
Begrijp mij goed ik vind het zielig en erg voor het meisje in kwestie.
Vraag is hoe kun je voorkomen dat we nog meer van dit soort ellende krijgen.
De reactie van de gemeente op de brief van HB zal ongetwijfeld van nietszeggendheid aan elkaar hangen. Het heeft geen zin daar op te wachten.
Het is wel een goed initiatief van HB, maar het effect zal maar beperkt zijn (en gaan over tot de wanorde van de dag) HB zal het zelf aan de grote klok moeten gaan hangen lijkt me, om wat beweging te krijgen.

Anders zal het probleem van de asociale, buiten de maatschappij levende groep buitenlanders in Hoorn niet opgepakt worden.


Reactie: (daniël)
30-8-2004, 12:46
het doet niet zo zeer terzake welke hufter er niet met zijn handen van dit meisje af kon blijven,dat het in deze een marokaan is wil niets zeggen over de rest van de marokanen die wel mensen in het algemeen en vrouwen in het bijzonder wel met erspect weten te behandelen (hoewel die jammer genoeg op een hand te tellen zijn) is volgens mij ook helemaal niet de strekking van deze brief.Deze brief is bedoelt om aan te geven dat het huidige college erg veel tijd nodig heeft om beslissingen te nemen die eigenlijk geen langer uistel dulden (maar de heren/dame zullen het wel te druk hebben met het aflopen van feestjes en andere gesponorde uitjes) ikzelf wacht bijvoorbeeld al sinds 22-4 op een antwoord betreffende een bezwaarschrift wat ik ingediend heb.Maar ook hier geldt dat het nog wel even kan duren want er moet natuurlijk een wielerronde door de stad heen en ook gezellie wat borreltjes omdat er weer het een of ander geopend is,ik had gehoopt dat wij met onze nieuwe burgervader een wat betrouwbaardere politiek zouden krijgen maar die hoop is nu al de grond in geboord....wanneer waren de verkiezingen ook alweer?

Reactie: (jansen)
30-8-2004, 06:03
Laten we het maar meteen zeggen;
het was een marokkaan, die vindt dat ongelovige blanken minder zijn dan honden, en waar je mee mag doen wat je wilt omdat Allah het goed vindt