Fiets/auto-route langs historische kerken

ingevoerd op 4-9-2004

De Vereniging Westfriese Monumentale Kerken, opgericht begin 2002, heeft ook dit jaar weer een fiets/autoroute georganiseerd op Open Monumentendag, zaterdag 11 september a.s.
Vele kerkgebouwen zijn tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag
te bezichtigen. Om de kerkgebouwen in de regio Westfriesland extra
onder de aandacht te brengen is een fiets-en autoroute uitgezet langs
14 kerkgebouwen.
De deelnemende kerken treft u aan in de plaatsen: Spanbroek, Hoorn,Lambertschaag, Oosterblokker, Berkhout, Andijk, Blokker, Enkhuizen, Medemblik, Obdam, Wognum,
Zwaag en Hensbroek.

In diverse kerken worden extra activiteiten ontwikkeld zoals orgelspel, rondleidingen, exposities, boeken- en platenmarkt, muziekuitvoeringen etc.

De gratis routebeschrijvingen zullen op verschillende plaatsen verkrijgbaar zijn en op zaterdag 11 september a.s. bij de deelnemende Kerken. Ook zijn de routekaarten verkrijgbaar bij de kantoren van de Westfriese Rabobanken Hoorn-Medemblik, tevens de sponsor van dit evenement.

De Vereniging Westfriese Monumentale Kerken, opgericht in 2002, stelt zich ten doel de samenwerking te bevorderen tussen eigenaren en beheerders van monumentale kerkgebouwen in de regio Westfriesland en gezamenlijk activiteiten te ontwikkelen die moeten leiden tot het behoud van deze monumenten. In de meeste van de aangesloten kerken worden regelmatig muziek- en theatervoorstellingen georganiseerd, bijeenkomsten, tentoonstellingen etc. Ook voor huwelijksdiensten, congressen, vergaderingen en repetities worden de ruimten in de kerkgebouwen gebruikt. De
opbrengsten hieruit komen ten goede aan het onderhouds/restauratiefonds. In een aantal kerkgebouwen wordt ook nog regelmatig kerkdiensten gehouden.

Voor nadere inlichtingen: dhr. Bankert, secretaris, 0226-452261