VVD-Hoorn presenteert 34ste Raadszetel in Kersenboogerd

ingevoerd op 6-9-2004

Tijdens de manifestatie Wijk Te Kijk in de Kersenboogerd heeft de VVD Hoorn de inwoners de gelegenheid gegeven hun zegje te doen. Hiertoe konden zij, onder het motto ”U mag het zeggen!” plaatsnemen op de 34ste Raadszetel. Ten overstaan van afwisselend plaatsvervangend raadsvoorzitter Simon Commandeur en wethouder Henk Hansen kon men zijn of haar zegje kwijt.


Heel bewust heeft de VVD-Hoorn ervoor gekozen om zich op deze als vanouds zeer geslaagde manifestatie vooral luisterend op te stellen. De gedachte hierachter is dat kennis nemen van hetgeen er leeft onder de mensen belangrijke input is voor het functioneren van de fractie.

Uit de gesprekken met de bezoekers kwam een aantal interessante zaken naar voren. Uiteraard was de fractie blij van meerdere mensen te horen dat men blij is met het door de VVD ingenomen standpunt met betrekking tot de verkeersafwikkeling van het vrije tijdspark De Blauwe Berg. Afgelopen dinsdag heeft fractiewoordvoerder Harry van Lunteren - nogmaals - verwoord hoeveel waarde wordt gehecht aan een tweede verkeerskundig onderzoek en is van de wethouder de toezegging verkregen dat gekeken gaat worden naar een tweede ontsluiting bij de Geldelozeweg en dat de commissie stadsontwikkeling - en dus ook de insprekers! - zich mogen buigen over de inhoud van de opdracht voor het nieuwe verkeerskundige onderzoek. Bij de instemmende geluiden werd met name benadrukt hoe belangrijk burgers het vinden dat de politiek echt naar hen luistert.

Andere zaken die in de 34ste zetel werden geopperd zijn deels van landelijk politiek niveau. Zo werd gezegd dat de hypotheekaftrek moet blijven en dat er niet verder bezuinigd mag worden op gezondheidszorg. Meer Hoorns zijn de opmerkingen over de Maelsonstraat, waar het kruispunt beter ingericht moet worden, dat het verkeer in de Binnenstad teveel gehinderd wordt en een vraag wanneer er nu eindelijk in de Florastraat gebouwd gaat worden.

Sprekend zijn ook de opmerkingen over het ontbreken van een bioscoop in Hoorn. Ter illustratie een citaat van een moeder van een 16-jarige dochter: ”Het is toch eigenlijk treurig dat de jeugd in Hoorn alleen maar de kroeg in kan. Ik wil niet dat mijn kind naar Heerhugowaard of Purmerend moet om een film te kunnen zien. Dat moet in Hoorn kunnen en dat moet veilig kunnen”.

De roep om een bioscoop is zo groot dat de VVD-fractie van mening is dat deze er zo snel mogelijk moet komen en dat dus alles gedaan moet worden om de planologische procedure hiervoor zo kort mogelijk te houden.

Naast de 34ste Raadszetel was er specifiek voor de inwoners van de Kersenboogerd nog een mogelijkheid om zich uit te spreken over problemen in hun wijk. Daartoe heeft de VVD-Hoorn aan het Overleg Leefbaarheid Kersenboogerd gevraagd de belangrijkste knelpunten aan te geven (zie bijlage). Op een kaartje kon men aankruisen wat voor hen hiervan de 3 belangrijkste knelpunten zijn.

Uit de binnengekomen reacties blijkt dat Vernielingen/Vandalisme op de eerste plaats staat, gevolgd door Jongerenontmoetingsplaatsen en op een gedeelde 3de plaats Stadstoezicht en de Verkeersproblematiek rond de scholen.

Met het laatste punt is verkeerswethouder Cilia van Weel overigens volop bezig. Na een inventarisatie van de problemen wordt nu gekeken welke maatregelen wenselijk en mogelijk zijn. Dat doet zij niet alleen in de Kersenboogerd maar ook in de andere wijken.

Het verheugt de VVD-fractie ook van heel veel bewoners van Kersenboogerd te hebben gehoord dat zij met veel plezier en genoegen in hun wijk wonen. Aardige suggesties die nog werden gehoord waren de vraag naar een grote digitale klok met datum en temperatuuraanduiding op een duidelijk zichtbare plek in het centrumgebied en de vraag naar een speeltuin in de - kinderrijke! - wijk.

In de periode tussen nu en de volgende gemeenteraadsverkiezingen wil de VVD ook in de andere wijken van Hoorn burgers plaats laten nemen op de 34ste Raadszetel om hun zegje te doen.

Reacties
Reactie: (Horinees)
12-9-2004, 10:40
Veegt Ghettoboogerd schoon
reinigt het van werkschuw crimineel tuig!