Hoornse raadsleden persoonlijk in gesprek met bewoners over de toekomst van Hoorn

ingevoerd op 9-9-2004


Hoornse gemeenteraadsleden voeren deze week persoonlijke gesprekken met drie door henzelf gekozen inwoners over de toekomst van Hoorn. Onder het motto De stad is van ons allemaal gaan ze met gewone of bijzondere inwoners van Hoorn in gesprek; bij hen thuis of in een openbare gelegenheid. De gesprekken vinden plaats om de Stadsvisie Hoorn 2005-2025 gestalte te geven.

Tijdens de gesprekken staan drie vragen centraal. Hoe ziet uw ideale stad eruit in 2025? Wat is er nodig om uw ideale stad te realiseren? Welke rol is er weggelegd voor inwoners, bedrijfsleven en organisaties bij het verwezenlijken van uw ideale stad?
De gesprekpartners van de raadsleden vormen een mooie dwarsdoorsnede van de bevolking: geboren en getogen Horinezen, maar ook nieuwe Hoornaars, oud en jong, werkend, studerend of gepensioneerd, jonge ouders en grootouders, ondernemers in Hoorn en werkenden buiten Hoorn, sportliefhebbers, kunstenaars, actieve vrijwilligers, werkers in onderwijs en gezondheidszorg, inwoners uit de binnenstad, maar ook uit Zwaag en Blokker, etc.

Hoorn is de laatste 35 jaar flink gegroeid en staat nu voor nieuwe keuzes. Welke kant moet het met de stad op? Die vraag wordt nu als eerste gesteld aan inwoners en andere voor de stad belangrijke partijen. Op die manier wil de gemeenteraad zich een beeld vormen van wat er leeft in Hoorn om met de Stadsvisie Hoorn 2005-2025 een richting in te slaan die aansluit bij de ideeën in de samenleving.

Eerder al hebben alle inwoners van Hoorn een verrassende kaart ontvangen met de mogelijkheid hun ideeën over de toekomst kenbaar te maken en/of zich op te geven voor de stadsgesprekken die binnenkort worden gehouden.

Stadsgesprekken
Op 29 september, 5 en 7 oktober vanaf 19.45 uur zijn er stadsgesprekken. Dan kunnen alle inwoners van Hoorn vertellen welke weg de stad de komende jaren moet inslaan.
Wie mee wil doen aan de stadsgesprekken, kan contact opnemen met de afdeling Communicatie in het stadhuis, tel. 0229 252367. Aanmelding via de website www.hoorn.nl/stadsvisie is eveneens mogelijk. Daar is ook alle informatie over de stadsvisie te vinden. Wie zich per e-mail wil aanmelden kan dat doen via: t.de.groot@hoorn.nl.