De Jeugd van Vroeger Beweegpas

Verkrijgbaar bij uw Gemeente en Steunpunten WonenPlus



Vanaf 1 en 2 oktober is de ‘Jeugd van Vroeger Beweegpas’ verkrijgbaar voor alle geïnteresseerde 50-plussers die meer willen gaan bewegen. De pas is dan te koop bij de gemeentehuizen van alle zeven deelnemende gemeenten: Venhuizen, Drechterland, Medemblik, Wester-Koggenland, Obdam, Wognum en Opmeer. Maar ook Stichting Welzijn Ouderen draagt haar steentje bij: tijdens de openingsuren van de WonenPlus steunpunten kunt u ook daar de pas verkrijgen voor slechts € 2,50.

Meer bewegen is goed voor de gezondheid en biedt mensen gezelligheid, ontspanning en plezier. Voor de gezondheid is het wenselijk om elke dag (minimaal vijf dagen per week) 30 minuten om of meer te bewegen. Het gaat daarbij om beweging, net zo inspannend als flink doorlopen of flink doorfietsen. Alleen inspanningen die meer dan 5 minuten achter elkaar duren tellen daarbij mee. Haalt u deze Nederlandse Norm Gezond Bewegen?

Om u daar bij te helpen introduceert Sportservice Noord-Holland in samenwerking met de deelnemende gemeenten en vele regionale en lokale organisaties de Jeugd van Vroeger Beweegpas. Met behulp van de beweegpas kunnen 50-plussers gratis of tegen gereduceerd tarief deelnemen aan verschillende sport- en bewegingsactiviteiten. Zo kunt u bijvoorbeeld geheel vrijblijvend kennismaken met zwemmen, gymnastiek, tennis, yoga, sportief wandelen, handboogschieten, line dancing en nog vele andere activiteiten. Er is altijd wel een activiteit bij u in de buurt!

Ook worden er vele kortingen geboden op bijvoorbeeld de aankoop van een fiets, fietskleding, de huur van tennisbanen, fittesten etc. etc.

Alle activiteiten en kortingen staan in de brochure die u ontvangt bij aanschaf van de pas. U hoeft niet over een goede conditie te beschikken of goed ter been te zijn om te kunnen bewegen. In de brochure staan talloze activiteiten van zeer lichte tot zeer pittige intensiteit. Hopelijk is het aanbod zodanig dat het u uitnodigt om mee te doen!

Gratis verkrijgbaar tijdens kick-off op 1 en 2 oktober
Normaal gesproken betaalt u voor de pas een prijs van € 2,50. De pas wordt door Sportservice West-Friesland-West echter eenmalig gratis aangeboden tijdens de Ouderendag, die op 1 oktober door Stichting Welzijn Ouderen in Sporthal De Stap te Obdam wordt georganiseerd. U kunt van 13.30 tot 16.30 uur terecht voor uw eigen gratis pas.
Ook Sportservice VDM heeft dit unieke eenmalige aanbod, maar dan tijdens de Manifestatie ‘de Jeugd van Vroeger in Beweging’ in Medemblik op 2 oktober in Sporthal De Muiter. Tijdens de opening om 10.00 uur geeft Wethouder Posma het startsein van de verkoop van de Beweegpas in de gemeenten Venhuizen, Drechterland en Medemblik. Tot 16.00 uur kunt u daarna de pas gratis verkrijgen.

Verkooppunten:
Het gemeentehuis van alle deelnemende gemeenten en de steunpunten WonenPlus: WonenPlus Drechterland, Raadhuisplein 90, Hoogkarspel, tel: 0228 – 56 78 54 ● WonenPlus Medemblik, St. Maartenshof 36e, Medemblik, tel: 0227 – 54 03 83 ● WonenPlus Venhuizen, Twijver 66a, Venhuizen, tel: 0228 – 54 47 80 ● WonenPlus Wester-Koggenland, Kantbeugel 19, De Goorn, tel: 0229 – 54 07 00 ● WonenPlus Obdam, Dorpsweg 70, Hensbroek, tel: 0226 – 45 05 80 ● WonenPlus Obdam, Dorpsstraat 104, Obdam, tel: 0226 – 45 05 43 ● WonenPlus Opmeer, Graaf Willemstraat 27, Hoogwoud, tel: 0226 – 35 75 10. Informeer naar de openingstijden!

Wilt u meer weten over de ‘Jeugd van Vroeger Beweegpas’? Neem dan contact op met Sportservice Noord-Holland, Jos Koopmans, tel: 0229-259455 of e-mail: sportservice@hoorn.nl.