Huisvesting nodig voor jeugd- en jongerenwerk in Blokker

ingevoerd op 25-9-2004

Voor het jeugd- en jongerenwerk in Blokker is huisvesting nodig. Dat is de boodschap van de werkgroep Jeugd- en Jongerenwerk Blokker. De huisvesting moet ruimte bieden aan verschillende jeugdorganisaties die actief zijn in Blokker. Daarnaast moet het jeugd- en jongerenwerk een dusdanig aantrekkelijk aanbod bieden aan de jeugd in Blokker, dat overlast van jeugd die zich verveelt tot het verleden behoort.

De afgelopen twee jaar heeft de werkgroep, bestaande uit bewoners uit Blokker, veel energie gestoken in het vinden van een geschikte locatie voor een jeugdaccommodatie in Blokker. Men dacht deze gevonden te hebben op het oude ’Blokkers-terrein’ achter café Het Gouden Hoofd. Vanwege het bestemmingsplan zou de accommodatie op deze locatie slechts voor een periode van vijf jaar kunnen worden gerealiseerd.

Permanente locatie
In februari en augustus organiseerde de werkgroep een informatieavond om bewoners te informeren over de beoogde locatie, de voorziening en de inhoud van het jeugd- en jongerenwerk. Tevens werd met de aanwezigen van gedachten gewisseld over de randvoorwaarden die zouden moeten worden gesteld. Het college van B en W ondersteunt de mening van de werkgroep dat er jeugd- en jongerenwerk nodig is in Blokker, maar is van mening dat de kosten voor de beoogde jeugd- en jongerenaccommodatie te hoog zijn voor een tijdelijke voorziening van vijf jaar. Daarom is het nodig op zoek te gaan naar een permanente locatie voor huisvesting van het jeugd- en jongerenwerk in Blokker.