Laat je verleiden door een museumstuk!

Nationaal Museumweekend op 4 & 5 april 2009

HOORN - Tijdens het Nationaal Museumweekend op 4 & 5 april 2009 kunt u zich in het Museum van de Twintigste Eeuw laten verleiden… Het Museum in Hoorn toont immers nog tot en met 5 mei 2009 een tentoonstelling over ‘de mooiste dag van je leven’. Allerlei facetten van het huwelijk in de afgelopen eeuw komen aan bod. En daardoor past de activiteit prima bij het landelijk thema ‘Verleiden’ van het Museumweekend. Het museum is het weekend van 4 en 5 april 2009 gratis toegankelijk.

Voor de expositie “Verliefd, verloofd, getrouwd” wordt onder meer geput uit het enorme fotoarchief van Hadriaan Bedijs die tussen 1947 en 1985 honderden huwelijken in Noord-Holland heeft vastgelegd. Op de expositie is ook  trouwkleding uit de afgelopen eeuw te zien.

Museumweekend
De Nederlandse Museumvereniging organiseert dit jaar voor de 28e keer het Nationaal Museumweekend. Ruim 500 musea doen mee, geven korting of gratis entree en organiseren uiteenlopende speciale activiteiten rond het thema Verleiden. Doelgroep is de incidentele en niet-museumbezoeker. Jaarlijks trekt het Museumweekend tussen de 800.000 en 1 miljoen mensen.

Extra expositie
Tegelijk met deze tentoonstelling is in het Hoornse museum ook een expositie te zien met foto’s uit de jaren zestig onder de titel: “De onbevangen jaren”. In de vaste collectie van het museum zijn talloze voorwerpen en interieurs uit de twintigste eeuw te bewonderen.

Voor meer informatie kijkt u op www.museumhoorn.nl