Binnenspeeltuin Hokus Spokus stopt definitief

ingevoerd op 3-4-2009

HOORN - De binnenspeeltuin Hokus Spokus, die tot eind vorig jaar gedurende 6 jaar gevestigd was op het Runshoppingcenter, stopt er definitief mee. Eigenaresse Marianne Eelsing laat weten dat de geplande vestiging in het Kartingcentrum in Risdam-Noord van de baan is: ”We hebben besloten om te stoppen met Hokus Spokus, we konden onze visie niet waarmaken op de nieuwe locatie.”

Onverwacht sloot de binnenspeeltuin op 5 november van de ene op de andere dag de deuren. Toen werd nog gemeld ”tijdelijk de deuren te moeten sluiten, om in 2009 weer te kunnen starten op een nieuwe locatie.” Op de nieuwe plek moest nog het nodige verbouwd worden en die werd naar verwachting pas in februari in gebruik genomen. Deze week werd Hoorngids duidelijk dat men er helemaal mee stopt en zal Hoorn voortaan een populaire slecht-weer-accomodatie voor kinderen missen.

Sinds enkele dagen is deze boodschap te lezen op de site van Hokus Pokus:

”Beste gasten van Hokus Spokus,
 
Kortgeleden is duidelijk geworden dat de visie van Hokus Spokus op de nieuwe locatie niet gerealiseerd kan worden. Tot onze grote spijt houdt dit ook in dat de deuren van onze speeltuin na zes jaar definitief gesloten zullen blijven. We hebben u de afgelopen jaren met groot plezier ontvangen en danken u bij deze voor uw vertrouwen en support.
Wij hopen oprecht dat u en uw kinderen een goed alternatief vinden.
De 10 rittenkaarten voor volwassenen en kinderen kunt u nog gebruiken bij Monkeytown in Uitgeest.
 
 
Voor meer informatie kunt u terecht op www.monkeytown.eu of click hier!
Veel plezier aldaar, en we hopen dat u het ook aan andere gasten doorgeeft!

 
Marianne Eelsing
en alle medewerkers ! ”


Reacties
Reactie: (Suzanne)
18-8-2010, 07:58
Hallo,
Ik wil me graag aansluiten bij de vraag van Edwin en Marielle. Momenteel ben ik bezig met het opzetten van een ondernemingsplan, maar er zijn zoveel dingen waarover nagedacht moet worden dat de hulp van een deskundige zeer gewaardeerd zou worden. Ik hoop dat u mij verder kunt helpen.

Met vriendelijke groet,
Suzanne

Reactie: (Edwin & Marielle Kraan)
21-3-2010, 00:01
Beste Marianne,

Wat jammer dat jullie het niet voort hebben kunnen zetten op de nieuwe locatie. De afgelopen jaren hebben mijn man er vaak serieus over nagedacht over het starten van een binnenspeeltuin. In onze woonplaats is er nog geen en wij denken wel zeker dat er behoefte is, aangezien de andere binnenspeeltuinen in de omgeving vaak vol zitten en je dan vaak nergens meer terecht kan. Maar hoe pak je zo iets aan. Eerst gemeente? Ondernemingsplan? Marktonderzoek? Huur je een locatie en de speelapparatuur? Is er wel wat aan te verdienen, of moet je het echt van de horeca-omzet hebben? Hebben jullie misschien wat tips. We zouden namelijk graag eens praten met ervaringsdeskundige. Het is al even geleden dat dat jullie bericht is verschenen, maar wellicht dat je dit bericht toch nog ontvangt. Ik hoor graag van jullie.

Vriendelijke groet,

Marielle Kraan

Reactie: (lida)
24-10-2009, 22:17
Hi marianne
Mijn man en ik denken er serieus over om een binnenspeeltuin te starten. Zou u misschien wat bruikbare tips hebben of kunnen vertellen hoe u dit van de grond heeft gekregen. vriendelijke groetjes lida

Reactie: (Jessica)
29-9-2009, 13:57
Wat jammer zeg! Ik ben een aantal jaren geweest toen onze zoon nog klein was en altijd met veel plezier. Mooi daar! Leuk/vriendelijk personeel en van alles mogelijk. Hopelijk komt er ooit nog eens zoiets in de kop van Noord Holland.

Reactie: (Zonde: blijf in Hoorn)
8-4-2009, 00:21
Misschien op de Blauwe Berg vestigen? Bij de nieuwe bioscoop?
Gemeente: onderneem actie. Zo’n voorziening hoort in Hoorn.