Bomen Johan Messchaertstraat blijven behouden

ingevoerd op 8-4-2009

Tijdens het vragenrondje bij het begin van gemeenteraadsvergadering zijn vragen gesteld over het behoud van de bomen aan de Johan Messchaertstraat. Hier staan 19 oude kastanjebomen die in matige conditie zijn. Bewoners hebben moeite met de plannen van het college om deze bomen te kappen en te vervangen door nieuwe kastanjebomen. Wethouder Cilia van Weel gaf aan dat zij de wens van de bewoners en de raad respecteert. De bomen blijven behouden en zullen goed worden onderhouden.

Herinrichting Korenbloem
De gemeenteraad stelt € 200.000,- extra beschikbaar voor de herinrichting van winkelcentrum De Korenbloem. Hoewel de raad niet gelukkig was met de overschrijding van het budget door problemen die voor en tijdens de uitvoering zijn ontstaan, is de raad tevreden met de bijgestelde plannen. De heringerichte Korenbloem zal een aanwinst zijn voor de stad. De herinrichting is naar verwachting in mei 2009 klaar.

Aanpassen Welstandsbeleid
De Hoornse gemeenteraad nam in meerderheid een amendement aan om nog niet akkoord te gaan met het concept welstandnota, maar het voorontwerp wel vrij te geven voor inspraak. Tijdens de raadscommissie van 17 februari 2009 heeft de raad diverse voorstellen voor wijzigingen en verbeteringen gedaan. Het leek de raad efficiënter om ook de opmerkingen van de raad mee te nemen in de binnenkort te doorlopen inspraakprocedure. Tijdens deze inspraakprocedure kunnen alle inwoners en belanghebbenden reageren op het voorontwerp. De raad neemt dan na de inspraakprocedure van 6 weken een besluit over de definitieve welstandnota.

Aangepast bouwplan TSH-locatie
Ook gaat de Hoornse gemeenteraad akkoord met de plannen over de toekomst van de gebouwen van de Technische School Hoorn (TSH) aan de Johannes Poststraat. Eerder maakte het college van B en W van Hoorn bekend dat zij projectontwikkelaar Intermaris/Thunnissen ruimte wil bieden om op de TSH-locatie plaats te maken voor woningbouw en een wijkcentrum. Bij de ontwikkeling van de locatie zal het hoofdgebouw aan de Johannes Poststraat blijven staan, evenals het gebouw met zaagtanddak aan de Liornestraat. Hierin komt dan een wijkcentrum.De andere gebouwen aan de Sint Jozefstraat zouden worden gesloopt voor woningbouw.

Reacties
Reactie: (kees)
11-4-2009, 19:45
Ja jongens de politiek is nu eenmaal de meest onbetrouwbare factor in de samenleving, vrienden en eigen belangen staan voorop, over de incompetentie van lokale bestuurders zullen we het dan maar niet hebben.

Reactie: (m.verdonk)
10-4-2009, 13:50
Wordt het na al haar recente en minder recente geblunder (ongebreidelde bomenkap, particulier groen, Korenbloem, niet nakomen van beloften aan comité ((Z)Onder de Boompjes)niet eens tijd voor mevrouw de wethouder om zich af te vragen of het wethouderschap voor haar niet te hoog gegrepen is?

Reactie: (rob verhoek)
10-4-2009, 12:48
Ik ben er helemaal niet blij mee, aangezien de bomen uiteindelijk wel degelijk gaan verdwijnen en worden vervangen door nieuwe. Blijkens berichtgeving in het NHD is "met de bewoners van de straat afgesproken dat de bomen in een periode van vijf tot tien jaar in fases worden vervangen". Andere bronnen melden weer "dat er vijf tot tien jaar onderhoud zal worden verricht". Ik vertrouw dat allemaal dus voor geen cent. De gemoederen zijn voorlopig gesust en het zou me niks verbazen als over een jaar of wat de motorzagen verschijnen en er met een of ander goedkoop excuus alsnog volledige kaalslag plaatsvindt. En die vervangende bomen? Laat me niet lachen. Kijk even hoe het gegaan is op Onder de Boompjes.
En tenslotte: Van Weel wenste geen geen cent aan onderzoek van de bomen te besteden zolang de bewoners dwars bleven liggen. Wat een arrogantie.

Reactie: (Erik Baas)
10-4-2009, 00:38
Een unicum. Inlijsten die tekst, het kan jaren duren voor we weer zoiets meemaken.

Maar goed, ik ben er blij mee. :-)

Reactie: (Dwazig)
9-4-2009, 08:41
"Wethouder Cilia van Weel gaf aan dat zij de wens van de bewoners en de raad respecteert. De bomen blijven behouden en zullen goed worden onderhouden."

Van Weel toont hiermee vooral enig respect voor het publieke groen en dat moet wat mogen kosten. Een bescheiden winst voor het grote groen, maar een betekenisvolle victorie voor de prachtige ’kastanjelaan’!