Betere huisvesting voor ZMLK-school De Eenhoorn/De Stormvogel

ingevoerd op 14-10-2004


Het College van B en W gaat de gemeenteraad voorstellen een bedrag van € 1,7 miljoen beschikbaar te stellen voor het verbeteren van de huisvesting van De Eenhoorn/De Stormvogel, de streekschool voor onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen.

Conform landelijke ontwikkelingen vertoont de school de laatste jaren een behoorlijke groei. Zo is het aantal leerlingen in 5 jaar tijd gestegen van 140 naar 230 en het aantal groepen van 12 naar 20. Ondanks dat prognoses voor dit type onderwijs moeilijk zijn te maken, moet ook de komende jaren rekening worden gehouden met verdere groei. Als oorzaken kunnen worden genoemd de invoering van het VMBO en de toelating van meervoudig gehandicapte leerlingen.

De school, momenteel gehuisvest in de Eikstraat en de Abbingstraat, bestaat uit een afdeling voor speciaal basisonderwijs (De Eenhoorn) en een afdeling voor voortgezet speciaal onderwijs (De Stormvogel). Op dit moment zijn 9 groepen tijdelijk elders ondergebracht.
De ruimtenood kan worden opgelost door De Stormvogel in zijn geheel onder te brengen in twee leegstaande schoolgebouwen op de hoek Wabenstraat/Van Oostzanenstraat. Daarvoor moeten de gebouwen worden aangepast, opgeknapt en uitgebreid. Dit laatste kan door beide gebouwen met elkaar te verbinden, waardoor tegelijk bruikbare nevenruimten ontstaan.

Op deze wijze krijgen de leerlingen van De Stormvogel voor langere tijd beschikking over volwaardige huisvesting en een goede eigen gymnastiekvoorziening. Tegelijk ontstaat in de huidige gebouwen meer ruimte voor de afdeling basisonderwijs.

Behandeling van het collegevoorstel in de gemeenteraad is voorzien voor 16 november.