PvdA Hoorn: ”Stadstrand komt naderbij”

ingevoerd op 12-4-2009

Volgens de PvdA in Hoorn is de kans groot dat de inwoners van Hoorn over enige tijd beter kunnen recreeren aan het IJsselmeer. Op hun internetsite schrijft raadslid Bruijns: ”Volgende maand gaat de gemeenteraad op excursie naar een aantal steden die al een stadstrand hebben. Daarna zal het idee in de commissie en raad aan de orde worden gesteld. Deze unieke kans zal voorlopig niet meer plaatsvinden.” Verwacht mag worden dat veel raadsleden enthousiast zijn over de plannen voor een strand. Hoorn heeft immers nog niet veel ruimte aan het water waar goed gerecreerd kan worden.
 
Lees hier het verhaal van de PvdA-Hoorn-site:

Stadstrand komt naderbij
 
Enige maanden geleden heeft de PvdA-fractie een voorstel ingediend voor de aanleg van een stadstrand. Dit idee is ingegeven door de dijkversterking die gaat plaatsvinden tussen Hoorn en Edam. De dijk moet versterkt worden om bestand te zijn tegen het wassende water.
Die versterking kan op een aantal manieren plaatsvinden. Een ervan is door een vooroever aan te leggen. Deze vooroever kan dan weer aangevuld worden met zand waardoor er een strand ontstaat. Voor Hoorn zou dit een unieke kans zijn om eindelijk een waterrecreatievorm te krijgen op grote schaal. De voorkeur van de PvdA gaat uit naar een strand aan de kant van de Grote Waal. Maar ook aan de kant van de binnenstad vanaf het Visserseiland t/m de Parkschouwburg is de aanleg van een vooroever met strand mogelijk.
 
Hoe groot het strand gaat worden is nog niet bekend. Maar rekening moet worden gehouden met minimaal een strand met een lengte van 3 a 400 meter. Verder kan in het verlengde van dit strand natuurontwikkeling plaatsvinden.
 
Het idee van het stadstrand moet nog door de het Hoogheemraadschap worden bekrachtigd. Wel maakt het idee al onderdeel uit van de MER (milieueffectrapportage).
Ook de gemeenteraad moet nog akkoord gaan met het stadstrand. Om de gemeenteraadsleden een idee te geven wat er wordt verstaan onder een stadstrand gaat de gemeenteraad volgende maand op excursie naar een aantal steden die al een stadstrand hebben.
Daarna zal het idee in de commissie en raad aan de orde worden gesteld.
 
Wij hopen natuurlijk dat de gemeenteraadsleden ook zo enthousiast zijn als de PvdA-fractie.
Deze unieke kans zal voorlopig niet meer plaatsvinden. 
 
Piet Bruijns 
 

Reacties
Reactie: (Jan)
14-4-2009, 16:57
Stil nou ff straks wordt het nog een gezellige touristische trekpleister.

Reactie: (Zandvoort)
14-4-2009, 12:34
300 tot 400 meter? Dat is wel heel bekaaid, net zo klein als de Schelphoek.
Die dijk is veel langer. Gewoon een strand van de binnenstad t/m De Hulk aanleggen! Erachter vooroevers met ligweides en groen, eventueel een camping. Kijk naar de plannen voor het Enkhuizerzand. Dan wordt het pas wat.
Zandvoort aan de Zuiderzee!