Bouw huizen Bangert en Oosterpolder feestelijk van start

ingevoerd op 20-11-2004


Op woensdag 24 november slaat wethouder mr. F.H. Hansen de officiële eerste paal voor de woningbouw in Bangert en Oosterpolder. Daarmee gaat de bouw van Bangert en Oosterpolder na jaren van voorbereiding echt van start. Naar verwachting worden de eerste woningen in fase 1 in de tweede helft van 2005 opgeleverd. In de nieuwe woonwijk komen ongeveer 3.300 koop- en huurwoningen met bijbehorende voorzieningen.

Bangert en Oosterpolder wordt door de gemeente Hoorn in samenwerking met de partners in de Ontwikkelingsmaatschappij Hoorn (Bouwfonds Ontwikkeling BV, Heddes Vastgoed BV, Intermaris Woondiensten, Pré-Bo-West BV, Projectontwikkeling De Peyler BV, Vos Hoorn BV en Zeeman Vastgoed BV) ontwikkeld.

Bestemmingsplan
Ondanks de uitspraak van de Raad van State in augustus van dit jaar om het besluit tot goedkeuring van het bestemmingsplan Bangert en Oosterpolder door Gedeputeerd Staten te vernietigen, kan de bouw toch van start gaan. Voor 273 woningen was de bouwvergunning namelijk al onherroepelijk geworden. Deze 273 woningen liggen in een deel van fase 1 van Bangert en Oosterpolder, dat in totaal ongeveer450 woningen omvat. De gemeente denkt dat het, gezien de uitspraak van de Raad van State, nog steeds mogelijk is om ook voor de ongeveer 180 woningen die resteren binnen de vrijstelling een bouwvergunning te verlenen.

Een wijk met karakter
De nieuwe wijk is globaal in twee deelgebieden opgedeeld: Waterland en Hoge Hemen. Deze gebieden krijgen elk een geheel eigen karakter. Zo speelt water een belangrijke rol in Waterland en zal in Hoge Hemen de nadruk op kleinschalige buurtjes komen te liggen rond een centrale plek.
In het centrumgebied komen winkels, kinderopvang, een gezondheidscentrum en scholen.


Reacties
Reactie: (M. Koelman)
6-12-2006, 15:42
Geachte,

Is er een bestemmingsplan voor kinderopvang aanwezig en zoja ook aanvragen voor vestiging?