Politiek twijfelt over vroege sluiting terrassen

ingevoerd op 5-5-2009

”Veel raadsleden blijken zich niet te hebben gerealiseerd dat als gevolg van hun besluit ook de terrassen om 24 uur dicht moeten.’’ Dit zegt Ben Tap van Horeca Nederland in het Dagblad voor West-Friesland van woensdag naar aanleiding van de commotie over de openingstijden voor de horeca per 1-1-2010 in West-Friesland. Sinds kort voeren de cafébazen aktie omdat de plannen volgens hen funest zijn voor de horeca. Er lijkt nu beweging te zijn binnen enkele politieke partijen in West-Friesland als het gaat om de terrassen en de uiterste entreetijden.

Lees eerdere berichten op deze site en onderstaand artikel op www.nhd.nl:

PvdA Enkhuizen bereid te praten over latere sluitingstijd cafés

ENKHUIZEN - 
De PvdA Enkhuizen is bereid te praten over verschuiving van het toegangsuur in de horeca per 2010 van 24 naar 1 uur. Van het CDA in Hoorn hoeven de terrassen na 24 uur niet dicht: ,,Als na twaalven maar geen alcohol wordt geschonken.’’ Dit meldt de Enkhuizer Courant.
Het lijkt er op dat de lobby van Horeca Nederland in West-Friesland om het toegangsuur in het weekeinde per 2010 van 24 naar 1 uur te krijgen, hier en daar gehoor begint te krijgen. De horeca reageert op het besluit van de gemeenteraden in West-Friesland om de toegangstijd te vervroegen van 2 naar 24 uur. Dit om het buitensporige alcoholmisbruik onder jeugd tegen te gaan. De horeca vindt dat dit het probleem niet oplost, maar wel de bedrijfstak schaadt.

De Enkhuizer De PvdA-fractie is de eerste die openlijk reageert op de lobby van Horeca Nederland. ,,Wij vinden niet dat alleen de horeca hiervoor moet opdraaien’’, zegt Fijma. ,,Het beleidsplan Jeugd en Alcohol is heel breed en omvat veel meer sectoren van de samenleving dan alleen de horeca. Ook zou met sportverenigingen worden gesproken over minder alcoholgebruik. ’’  
 
Voor PvdA Hoorn is een algehele verschuiving van 24 naar 1 uur niet bespreekbaar, zegt fractievoorzitter Judith de Jong. ,,Maar dat een uitzondering mogelijk is voor de kermis, terrassen en evenementen, sluiten wij niet uit’’, zegt zij. ,,Voor het eind van het jaar moet duidelijk zijn hoe we hier mee omgaan.’’

In de raad van Hoorn was al een fors deel voor een toegangsuur om 1 uur. De meerderheid niet. ,,Maar de terrassen hoeven van ons om 24 uur niet weg, als na twaalven maar geen alcohol wordt geschonken’’, zegt CDA’er Michiel Pijl.

Ben Tap van Horeca Nederland heeft al met diverse politieke partijen in West-Friesland gesproken en daar zijn pleidooi neergelegd. ,,Ik heb het gevoel dat diverse grotere fracties er welwillend tegenover staan. Velen blijken zich niet te hebben gerealiseerd dat als gevolg van hun besluit ook de terrassen om 24 uur dicht moeten.’’

Meer hierover woensdag in het Dagblad voor West-Friesland/Enkhuizer Courant

Lees ook deze berichten:

Reacties
Reactie: (Rick)
6-5-2009, 22:53
Van mij mogen ze de deuren wel om 12 uur sluiten dan zijn de kroegen wat eerder vol tenminste....

En sluitingstijd van 2 uur is echt te gek....zie het al voor me iedereen massaal om 2 uur de kroeg uit de Roode Steen op. Dat gaat nooit goed.

Reactie: (Chris Veenstra)
6-5-2009, 10:38
En dat allemaal om een college in stand te houden. Dank je wel hoor VOCH. Wanneer gaan jullie nu een nadenken voor je gaat handelen.

Reactie: (f. vergeer)
6-5-2009, 10:38
Nogal zuur voor de kiezers om te merken dat ze raadsleden hebben gekozen die het verstandelijk vermogen missen om de consequenties van hun besluiten te overzien. Worden die raadsleden door de partijbestuurders wel gescreend, kun je je afvragen.

Reactie: (fred)
6-5-2009, 09:34
Je ziet het wel weer dat de landelijke Christelijke anti-alcohol lobby hier flink aan het sturen is, hetleven hoort saai te zijn met zijn allen om 9 uur onder de wol en netjes naar de kerk op zondag.

Reactie: (Xander de Groot)
6-5-2009, 08:57
"Velen blijken zich NIET te hebben gerealiseerd...". Wanneer je dat leest, dan zakt je de broek toch een behoorlijk eind naar beneden. Waar zijn ze mee bezig?? En dan die compromissen ...! Zeer triest.