Botsen = blazen

ingevoerd op 21-12-2004

Alcohol en verkeer gaan niet samen: één op de tien ongevallen heeft als oorzaak: drank!. De politie Noord-Holland Noord richt zich al sinds 2002 met verhoogde energie op de aanpak van alcohol in het verkeer. Deze aanpak heeft positieve invloed op de verkeersveiligheid.


Het aantal blaasproeven is dit jaar ten opzichte van 2003 met meer dan 25 % gestegen (cijfers t/m september 2004).

Van alle inwoners in de regio die wel eens een auto of motor besturen, geeft 20 % aan het afgelopen jaar gecontroleerd te zijn op alcoholgebruik terwijl ze achter het stuur zitten. Blaasproeven vinden in beginsel a-selectief plaats, dus bij toevallige, niet geplande controles. Bij dit soort controles lopen de meeste ‘alcomobilisten’ tegen de lamp. Verder is het verplicht blazen door bestuurders die betrokken zijn bij een aanrijding (botsen = blazen). Daarnaast worden er in de regio Noord-Holland Noord regelmatig alcoholcontroles georganiseerd, al dan niet in combinatie met andere verkeerscontroles. De controles vinden zowel overdag als ’s nachts plaats en worden vooral gehouden tijdens kermissen, strand- en muziekevenementen en markten in Noord-Holland Noord. Ook de komende (feest)dagen zal de politie op het gebruik van alcoholhoudende drank achter het stuur controleren.


Reacties
Reactie: (Anton Noniem)
21-12-2004, 21:20
Met lullige bekeurinkjes en softe straffen (tijdelijke inname van ’t rijbewijs) blijft men toch met drank op rijden.
Het kan een ander z’n leven kosten dus deel liever meteen een boete uit van minimaal € 2.000,-- (en bij rijke personen aangepast aan het vermogen want die lachen nu om deze lullige boetes) bij licht drankgebruik en bij de 2e keer of veel drankgebruik onmiddelijk definitief je rijbewijs kwijt. Opnieuw examen doen en bij herhaling voor het leven je rijbewijs kwijt, dat zou er meer op lijken.
Opdoeken deze softe regering.