Hoorn is niet democratisch

Gemeenteraad Hoorn neemt burger niet serieus

Redactioneel commentaar
 
Ze noemen zich volksvertegenwoordigers. De raadsleden die ons zouden moeten vertegenwoordigen. Ze zouden naar u en mij moeten luisteren. Ze zouden in openheid over onze Hoornse zaken moeten praten.

Maar ze nemen u en mij echt niet serieus! Dinsdagavond 12 mei 2009 was een prachtvoorbeeld over het niet functioneren van onze Hoornse Gemeenteraad. Lang in beslotenheid vergaderen, maar de mond vol hebben van openheid, en om 23.15 uur het woord geven aan een inspreker. Dat zijn ouderwetse Oost-Europese toestanden. De inspreker van Atletiekvereniging Hollandia was binnen 3 minuten klaar en werd ook nog op zijn pittige woorden aangesproken door enkele raadsleden. Sommige fracties gingen niet eens in op de woorden van de inspreker die maar liefst ruim 3 uur had mogen wachten. Waarvan nog een deel buiten de Raadszaal, want de Hoornse Raad moest weer eens in beslotenheid vergaderen, deze keer over de plannen voor het Oostereiland.

Raadslid Tonnaer van de gelijknamige fractie trachtte aan het begin van de Commissievergadering nog een geheel openbare vergadering te regelen. En nota bene PvdA-wethouder Van Es vond het nog goed ook, alleen vonden fracties als de PvdA, GroenLinks en CDA het niet nodig dat er in openheid door onze volksvertegenwoordigers werd gesproken! Dat was maar lastig.

Willen ze op het Hoornse stadhuis en in de raadszaal dus voortaan nooit meer zeuren over een te geringe betrokkenheid van inwoners bij de politiek.

Over het deel van de raadscommissievergadering dat wel openbaar bleef uit protest geen verslag op Hoorngids.


Reacties
Reactie: (Bert)
14-5-2009, 08:50
Dat is het zoveelste voorbeeld van de volksmafia.

Reactie: (Davey)
13-5-2009, 17:47
Kunnen we als gehele bevolking van Hoorn niet het vertrouwen opzeggen in "onze" gemeenteraad? Dit is eigenlijk al oud nieuws. Hetzelfde gebeurde en gebeurt met de kwestie over de begraafplaats aan de Zuiderdracht. De gemeente zegt: "we geven alle omwonende de kans op inspraak en we laten de hele buurt meedenken." Uiteindelijk is het écht overduidelijk dat de plannen voor de begraafplaats al jaren klaar lagen, anders hadden ze wel iets gedaan met het verwaarloosde stukje grasland. Het ziet er al jaren uit als een soort Tsjernobyl landschap.

Reactie: (W.Velzeboer)
13-5-2009, 16:59
Als de openheid net zo zou zijn dan de geslotenheid.
Dan zat het wel goed.
Jammer, ik krijg ook geen antwoord o.a. op veiligheid vragen in de binnenstad.

Reactie: (jan)
13-5-2009, 13:21
Behoorlijk bestuur ? in de politiek... goeie grap .

Reactie: (h.keizer)
13-5-2009, 13:19
Het stiekeme gedoe van de raad is strijdig met de beginselen van behoorlijk bestuur. Ik ben bang dat onze vertegenwoordigers te dom zijn om dat te snappen en bovendien te dom zijn om in te zien dat ze volgend jaar door de kiezer op hun democratische wangedrag zullen worden afgerekend.

Reactie: (Diana)
13-5-2009, 12:37
Zo zie je maar weer als je toch wilt stemmen lijkt mij er maar 1 optie over; Roger Tonnaer .. een open man met een goede visie...

Reactie: (frits)
13-5-2009, 11:52
opstappen dit stel flut-bestuurders uit de achterkamertjes!

Reactie: (jan)
13-5-2009, 10:22
Hoorn of den haag wat maakt het uit, Alleen als er gekozen moet worden zijn de kiezers belangrijk, partijbelangen en soms eigenbelangen staan voorop. Het wordt tijd dat er eens flink de bezem door de gevestigde orde wordt gehaald !

Reactie: (Xander de Groot)
13-5-2009, 09:20
Geachte redactie, een mooi commentaar -die mogen er van mij best vaker op staan- maar in alle eerlijkheid: bent u verrast?? Voor mezelf heb ik enige tjd geleden al besloten om voor het eerst geen gebruik te gaan maken van mijn stemrecht. GEEN van de huidige partijen verdient een stem. In ieder geval de mijne niet.

Reactie: (Daniel)
13-5-2009, 06:28
Geachte redactie, sjappo voor uw statement. Ik persoonlijk denk dat het niet veel uit zal maken of u wel of niet verslag zou doen van het wel openbare gedeelte van de vergadering van onze pluchebewoners.

Deze vertegenwoordigers doen toch wel waar zij zin in hebben en gaan straks weer zieltjes proberen te winnen als er verkiezingen voor de deur staan, het wordt tijd dat de bevolking eens wakker wordt en het bestuur in eigen hand gaat nemen.. Maar ja, wie zou zich geroepen voelen dat te gaan doen??